Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaraylılar Rekabet İndiriminden Memnun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylılar Rekabet İndiriminden Memnun
Geçtiğimiz günlerde fırıncılar arasında yaşanılan rekabetten kaynaklı olarak ekmek fiyatlarında yaşanılan indirim vatandaşları memnun etti.

Aksaraylı vatandaşların ekmek fiyatlarının düşmesinin ardından ekmeğe olan talepleri artış gösterirken indirimli fiyatların ne zamana kadar geçerli olacağı konusunda zaman belirtilmedi. Aksaray’da faaliyet gösteren 7/24 Market işletmecisi olan Ramazan Avan Ramazan ayı boyunca ekmek satışlarını 5 liradan yapacaklarını ifade etti. Fırıncıların rekabetinin vatandaşa yaradığını kaydeden Avan, ilerleyen günlerde fiyatların tekrar eski haline dönmesini beklediklerini söyledi. Avan ekmek fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Vatandaşlarımız ekmekte yaşanan indirimden oldukça memnun. Alım gücü düşük olan vatandaşımız ekmeğin 7 liradan 5 liraya düşürülmesini sevinçle karşıladı. İlk olarak biz 5 liradan ekmekleri satış sunduk ve bu süreç devam etti. Normal şartlarda ekmek 5 liraya kurtarmıyor. Fırıncının maliyetleri de yüksek olduğu için ona göre fiyat belirleniyor. Bu olay iki fırın arasındaki rekabetten kaynaklanıyor. Aksaray’ın her yerinde 5 liradan satılmıyor. Bazı noktalarda ekmek satışları 5 lira olarak görülüyor. Ekmek 7 lira olduğu zaman 500 ekmek satışı yapıyorduk şimdi bin ekmekten fazla satıyoruz. Ramazan boyunca bu fiyatlardan satışa devam edeceğiz. Bundan sonraki süreci de fırıncıların kararına göre değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

 

Ekmek fiyatlarındaki indirim uygulamasının devam etmesi gerektiğini ve fiyatlarda değişiklik yapılmasını istemediklerini belirten Aksaraylı vatandaşlar ise “Son zamanlarda gelen zamlar bizlerin alım gücünü oldukça düşürdü. Ekmeğe de zam beklerken fırıncılar arasında yaşanılan rekabetten dolayı indirim haberiyle karşılaştık. 7 liradan 5 liraya düşen ekmek fiyatları yüzümüzü güldürdü. Nereden baksanız aylık olarak bin liralık belki daha fazla ekmek alıyoruz. Bütçemize katkısı olan bu indirimin devam etmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“5 Yılda 125 Proje Hayata Geçti”Önceki Haber

“5 Yılda 125 Proje Hayata Geçti”

Atanamayan Uzmanlar İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrıda YaptılarSonraki Haber

Atanamayan Uzmanlar İçin Cumhurbaşkanı E...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar