Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Aksaray Kadim Bir Şehir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Aksaray Kadim Bir Şehir”
Aksaray Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan basın mensupları ile buluşarak il müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Doğan, Aksaray’ın yüz yıllardır kadim bir şehir olduğunu ve şehrin potansiyelinin her geçen gün ortaya çıktığını belirtti.

“Aksaray’ın Derinlemesine Çalışılması Lazım”

Aksaray’ın son on yılını değerlendiren Aksaray Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, bu süre zarfında yapılan faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi. Şehrin kültür ve turizm alanında potansiyelini ortaya çıkarmak için farklı çalışmalar ve projelere imza atan İl Müdürü Doğan Aksaray’da Ihlara başta olmak üzere Aksaray genelinde şehrin tanıtımını yapmak için tüm imkânlarını seferber ediyor. Doğan, Aksaray’ın medeniyetin beşiğinde kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak “Aksaray’ın kültür ve turizm alanında potansiyelini ortaya çıkarmak ve tanıtımını yapmak için her geçen gün farklı projelere imza atıyoruz. Turizm markamız olan Ihlara’da birçok yeni çalışmaya imza atarak şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerimiz için daha rahat bir seyahat sağlayabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bunun yanında Aksaray’ın tarihi değerlerini ortaya çıkarmak için de kazı çalışmalarımızı her alanda sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Demirci’de cumhurbaşkanlığı onaylı kazıya başladık. Büyük Derler kazısı olarak başlayan bu kazı hala devam ediyor. Aşıklı’da devam eden de bir kazı alanımız bulunuyor. Aşıklı ile Balıklı’da çağdaş, farklı medeniyetler bulduk. Bu bölgede Gülpınar’da bulunuyor. Bu yıl yaptığımız kazıları müze destekli yaptık. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı destekli kazıya müracaat edeceğiz. 2022 yılında projemiz onaylanırsa Balıklı’yı da cumhurbaşkanlığı onaylı kazıya dönüştüreceğiz. Bu yıl Demirci’de Büyük Derler, Helvadere’de ki Mokissos Nora kazılarına başladık. Çanlı Kilise ve çevresi için de çok büyük projelerimiz var. Bu alanda da cumhurbaşkanlığı onaylı kazı çalışması başlatacağız. Bu kazı çalışmaları ile Orta Anadolu’da birinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz. Aksaray’ın tarihi miraslarını ortaya çıkarmak için derinlemesine çalışılması gerekiyor. Biz de bu alanda elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Yeni Dönem Yatırım Dönemi Olacak”

Aksaray’da turizm alanlarında karşılama merkezleri yapılacağını söyleyen Aksaray Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray’ın turizmin merkezi olacağını söyledi. Aksaray’ın turizmin gelişmesi için yapılacak olan çalışmalarından bahseden Doğan; “yeni dönemin Aksaray için yatırımlar dönemi olmasını bekliyoruz. Ihlara için teleferik projemiz bulunuyor. Cam seyir terası çalışmalarımız da devam ediyor. Balon uçuşlarına da 2015 yılında başladık. Hasandağı bölgesinin kış turizmine hizmet etmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Aşıklı üstünü de kapama çalışmalarımızı tamamladık. Coğrafi işaret tescilleri konusunda da titiz şekilde çalışıyoruz. Aksaray’ın kültür ve turizmin başkenti olması için imkânları değerlendirmeye devam edeceğiz.” Dedi. (Haber/Foto: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tezgâhlar Hamsisiz KaldıÖnceki Haber

Tezgâhlar Hamsisiz Kaldı

“Türkiye’nin Eşekli Dostoyevski’si”Sonraki Haber

“Türkiye’nin Eşekli Dostoyevski’si”

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar