Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

807 TOKİ Konutuna Yüzde 22 İndirim Fırsatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
807 TOKİ Konutuna Yüzde 22 İndirim Fırsatı
2020 Yılı başında teslimi gerçekleşen 8’inci etap TOKİ konutları için indirim fırsatı geldi. Borcunun geri kalanını tek seferde ödemek isteyen vatandaşlar için kalan borçtan yüzde 22 indirim yapılacak.

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de binlerce vatandaşın ev sahibi olma hayallerinin gerçekleşmesini sağlayan TOKİ’nin son teslim ettiği 8’inci etap için indirim müjdesi verildi. Daha önceki indirimlerden yararlanamayan 8’inci etaptaki 807 hak sahibi 19 Ekim 2021 tarihine kadar bankalara başvurarak indirim kampanyasından faydalanabilecek. Başvurular ödemelerin yapıldığı bankalar aracılığı ile yapılacak olup 21 Eylül 2021 tarihinde başlayacak.

Kampanyadan yararlanma şartları;

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2020 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcılarının yararlanabileceği kaydedildi. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekleri öğrenildi.

Özellikle daha önceki indirim fırsatlarından faydalanmayan TOKİ’nin teslimini yaptığı son proje olan 8’inci etaptaki bir çok hak sahibi indirim kampanyasından faydalanabilmek için banka şubelerine gitmeye başlarken banka şubesine yazılı bir bilgi gelmemesi nedeniyle kampanya ve indirim oranlarının tam belirlenemediği iddiaları ile konuşan vatandaşlar açıklamalarında; “TOKİ sayesinde mümkün görünmeyen ev hayallerimizi gerçekleştirdik. Allah sebep olanlardan razı olsun. Kira öder gibi ödeme yaparak ev sahibi olduk ancak sürekli olarak yapılan enflasyon ayarlamaları ile borcumuz hiç eksilmiyor. Geçen sene bizlere evler teslim edildiğindeki borcumuzla aradan geçen zamana rağmen borcumuz aynı. Bununla beraber ara dönemlerde sebebini bilmediğimiz bedelleri de ödemek durumunda kalıyoruz. Ne banka ne de bir kişi farkın nedenini bize açıklamıyor. Daha önceki indirim kampanyalarından konutları yeni aldığımızdan dolayı yararlanamamıştık. Ancak yeni kampanyanın bizleri de kapsadığını öğrendik. İnşallah borcun kalanını indirim ile birlikte kapatarak tapularımıza kavuşacağız. Aylık sözleşme imzaladığımız bankadan bilgi almak istiyoruz ama onlara da şimdilik bir bilgi gelmemiş. 2022 Yılının girmesi ile yeni enflasyon artışı ile ödediğimiz bedel yok olacak borcumuz yeniden eski seviyesine çıkacaktı. Bu indirim tam zamanında oldu. Durumu olmasa da bir çok kişi bankadan kredi olarak bu borcu kapatacaktır. En azından bankada sürekli olarak artış olmuyor” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tedbirsizliğimiz Sayesinde İlk 3’e GirdikÖnceki Haber

Tedbirsizliğimiz Sayesinde İlk 3’e Girdi...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir: “AKYA Torpidomuzu Devreye Sokuyoruz”Sonraki Haber

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar