
Aksaray’da geleneksel hale gelen Kitap Günleri bu yıl 7’nci kez kitapseverlerle buluşuyor. Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, “Her Satırda Yeni Bir Yolculuk” mottosuyla 27 Eylül Cumartesi günü Pazar Pazarı Fuar Alanı’nda başlayacak ve 5 Ekim’de sona erecek. Şehrin en kapsamlı kültürel organizasyonlarından biri olarak gösterilen Kitap Günleri, yine yoğun ilgi görmesi beklenen programlara ev sahipliği yapacak.
Açılış günü dolu dolu geçecek. Saat 14.00’te hukukçu, yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu kitapseverlerle buluşarak eserleri üzerine söyleşi gerçekleştirecek ve okurlarına imza verecek. Aynı gün saat 17.00’de ise gazeteci Fulya Öztürk ve gazeteci-yazar Türker Akıncı, “Algı Operasyonları ve Türkiye” konulu söyleşileriyle katılımcılara hitap edecek.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kitap Günleri’nin şehir için önemli bir kültürel buluşma noktası olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Kitap Günleri, Aksaray’da kültür ve sanat adına önemli bir marka haline gelmiştir. Her yıl binlerce vatandaşımızı yazarlarla, düşünürlerle ve akademisyenlerle bir araya getiriyoruz. Bu etkinlik, kitap okuma kültürünü geliştirmek ve şehrimizin kültürel hayatına değer katmak açısından büyük bir imkân sunuyor. Tüm hemşehrilerimizi 27 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında Pazar Pazarı Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek Kitap Günleri’ne davet ediyoruz.”
Etkinlik süresince birçok yayınevi stant açarak okurlara geniş bir kitap seçkisi sunacak. Program kapsamında düzenlenecek imza günleri ve söyleşilerin, Aksaray’ın kültürel kimliğine katkı sağlaması ve toplumsal etkileşimi artırması bekleniyor.
Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin, bu yıl da binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak şehrin kültür takviminde özel bir yer edinmesi öngörülüyor.(Belediye basın bülten)
Yorum Yazın