Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

62 İlde Eş Zamanlı FETÖ Temizliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
62 İlde Eş Zamanlı FETÖ Temizliği
15 Temmuz hain darbe gününden beri süren FETÖ/PDY mücadelesi devam ederken örgütün tekrardan Devlet içerisine sızmasını önlemek için çalışmalarını sürdüren emniyet genel müdürlüğü talimatı ile aralarında Aksaray’ın da bulunduğu 62 ilde 544 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğüne yönelik halkın iradesine darbe yapmaya çalışan ve güvenlik güçleri ile halkın mücadelesi sonrasında amacına ulaşamayan FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele aradan geçen 8 yıla rağmen kararlılıkla sürdürülüyor. Özellikle istihbarat kaynaklarından alınan sağlam bilgilerle örgüt üyelerine yönelik yapılan çalışmalar ile Devlet kurumları içerisindeki temizlik sürerken yeni yapılanmaların da önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının talimatı ile istihbarat kaynaklarından alınan bilgiler eşliğinde yapılacak sınavlarla Devlet kurumları içerisine yerleşmeye çalışan örgüt üyeleriyle ilgili çalışma yapan Emniyet genel müdürlüğü Aralarında Aksaray’ın da bulunduğu 62 ilde yapılan operasyonlarda 544 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Operasyona ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “FETÖ sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri, bu sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıkları çeşitli şekillerde kodlanarak, bu kodlamada bulunan şahısların sınavı kazanmalarının amaçlandığını” açıklarken gözaltındaki şüphelilerin büyük bölümünün terör örgütünün haberleşme ağı olan ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

İstihbarat, TEM ve KOM şubelerinin katıldığı operasyonlarda gözaltına alınan 544 kişiden 5’inin de Aksaray’da gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre yeniden Devlet içerisine sızmaya çalışan örgütün;

Örgüt sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri,

Bu sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıkları çeşitli şekillerde kodlanarak, bu kodlamada bulunan şahısların sınavı kazanmalarının amaçlandığı,

Şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı oldukları ve Bylock içeriklerinde isimlerinin geçtiği ve ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları iddia ediliyor.  (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretimi Artan Sütten Üretici de Tüketici de ŞikâyetçiÖnceki Haber

Üretimi Artan Sütten Üretici de Tüketici...

Aksaray’ın İlçelik Döneminin Son, Vilayet Döneminin İlk Başkanı Memiş Akın Son Yolculuğuna UğurlandıSonraki Haber

Aksaray’ın İlçelik Döneminin Son, Vilaye...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar