Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

5,6’lık Tokat Depremi Kısa Bir Süre Korkuttu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5,6’lık Tokat Depremi Kısa Bir Süre Korkuttu
Geçtiğimiz gün Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6’lık deprem Aksaray’da da paniğe neden olurken deprem sonrası yaşananlar Aksaraylıların depremler konusunda hazır olmadıklarını bir kez daha ortaya koydu.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen yıkıcı depremlerin yaralarını sarmak için depremden etkilenen bölgelerde çalışmalar aralıksız sürerken son iki gün içerisinde Tokat merkezli depremler paniğe neden olmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Tokat’ın Sulusaray ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Aksaray dahil bir çok ilde hissedildi. Deprem sonrası evlerini ve işyerlerini terk eden vatandaşlar ile evlerinden ayrılamayan vatandaşlar depremler konusunda hazırlıkların ne durumda olduğunu ortaya koydu. Özellikle deprem nedeniyle dışarı çıkan vatandaşları terk ettikleri binaların yanında beklemeleri ve hazırlıksız şekilde dışarı çıkmaları deprem eğitimlerine hız verilmesi gerektiğini ortaya çıkartırken il genelindeki yapılan durumları ise hala belirsizliğini koruyor.

Özellikle deprem yönetmeliğinden önce yapılan ve zemin sıkıntısı yaşanan noktalarda 6 Şubat sonrası kontrollerin yapılıp yapılmadığı tartışma konusu oldu. 1980’li yılların sonunda kooperatifleşme sürecinde inşa edilen Fatih mahallesindeki alanda yapılan çok büyük bölümünün deprem yönetmeliği öncesinde inşa edilmiş olması ve o bölgedeki zemin sıvılaşması sorunu ile diğer bazı mahallelerde de benzeri sorunların bulunması tedbirlerin yeniden sorgulanmasına neden oldu.

Apartmanlarda daha çok hissedilen Tokat depremi sonrası sokağa inen halkın büyük bölümü kısa süre sonrasında evlerine tekrar çıkarken bir kısmı da günü birlik köylerdeki evlerine gitmeyi tercih ettiler. (Haber: E.BUDAK) 

Anahtar Kelimeler:
  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Macera Parkta Açılış Hazırlıkları BaşladıÖnceki Haber

Macera Parkta Açılış Hazırlıkları Başlad...

Muhtarlık Kavgasında Kan Aktı 4 YaralıSonraki Haber

Muhtarlık Kavgasında Kan Aktı 4 Yaralı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar