Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

5 Yılın Ardından Çalışmalar Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 Yılın Ardından Çalışmalar Başladı
İstiklal mahallesindeki yapımı yılan hikâyesine dönen TOKİ 9’uncu etapta çalışmalar başladı.Yaklaşık 5 Yıl önce ülke genelinde yılda 100 bin konut projesi kapsamında Aksaray’da kura çekimi yapılarak temelleri açıldıktan sonra üstlenici firmanın işten çekilmesiyle temeli atılmadan kalan ve temel kazısına biriken suda 1 çocuğun hayatını kaybettiği TOKİ inşaat alanında çalışmalar başlatıldı.

Çok kez haber konusu olan ve TOKİ mağdurları olarak birleşen hak sahipleri tarafından pek çok defa haber konusu alanda daha önceden yapılan ihaleler artan maliyetler nedeniyle yarım kalmış son olarak bir firma geçtiğimiz yıl ihaleyi alarak iş makinelerini Aksaray’a getirmişti.

Çalışmaların başlaması uygun iklim şartları beklenirken 100 yılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş Pazarcık ile Elbistan merkezli iki depremin ardından yaşanan yıkım sonrası bölgede evsiz kalan milyonlarca insan için başlatılan seferberlik dolayısıyla diğer TOKİ müteahhitleri gibi Kahramanmaraş’taki inşaat çalışmalarına katılan üstlenici firma deprem bölgesindeki çalışmalarının tamamlanmasının ardından zaman kaybetmeden iş makinelerini kısa sürede Aksaray’daki şantiye alanına getirerek çalışmalarını başlattı. TOKİ 9’uncu etapta başlayan çalışmalar hak sahipleri tarafından da heyecanla karşılanırken hak sahipleri ödeme koşullarının da açıklanmasını beklediklerini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Depremler sonrasında ve ekonomik sıkıntı edeniyle Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Aksaray’da da kiracı olmak çok zor hale geldi. Ev kiraları için ikinci bir maaş gerekir hale geldi. Son yıllarda artık karı, koca çalışıp maaşlardan birisini sadece ev kirası ve elektrik, doğalgaz gibi giderlere harcayıp diğeriyle de geçinmeye çalışıyoruz. Bu nedenle TOKİ’nin bu projesi bizler için çok önemli. Yıllardır bu inşaat alanı atıl vaziyette. Kimse bir açıklama yapmadı ve karşımıza hiçbir muhatap bulamadık. Burada bir çocuk hayatını kaybetti. Geçen sene ihalenin yapıldığını duyduk ve iş makineleri gelmeye başladı. Sonrasındaki depremlerin ardından haklı olarak buradan deprem bölgesine gittiler. Oradaki çalışmaların tamamlandığını ve yeniden burada çalışmaların başlayacağını Aksaray Valiliğimiz duyurmuştu. Allah’a çok şükür çalışmalar yeniden başladı. Günlük bölgeyi kontrol edip çalışma olup olmadığını takip ediyoruz. Buradaki hak sahiplerinin bulunduğu bir haberleşme gurubumuz var. Buradaki çalışmaları anlık görüyoruz. Şimdi en büyük endişemiz ödeme koşulları. O gün şartlarındaki ödeme koşulları ile bu günkü ödeme koşulları elbette aynı olamaz ama bizlerin de ekonomik koşulları göz önüne alınarak yeni bir ödeme planı yapılıp şimdiden bizlere bildirilmeli. Çalışmaların kısa sürede yapılarak evlerin teslimi sonrası da ödemeye başlamalıyız. Hemen başlatılacak aidatları buradaki insanlar ödeyemez. Hem ev kirası hem de TOKİ aidatının altından kalkamayız” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Düzce’deki Kazada Hayatını Kaybeden Baba ve Kızı Son Yolculuklarına UğurlandıÖnceki Haber

Düzce’deki Kazada Hayatını Kaybeden Baba...

Yine Hasan Dağı Yine Kayıp VakasıSonraki Haber

Yine Hasan Dağı Yine Kayıp Vakası

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar