Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

2 Ayda 16 Bin 264 Araca Ceza Yazıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2 Ayda 16 Bin 264 Araca Ceza Yazıldı
Aksaray genelinde 2024 yılında trafik denetimlerini sıklaştıran polis ekipleri yılın ilk iki ayında kusurlu bulunan 16 bin 264 araçla ilgili cezai işlem uyguladı.

Çoğunlukla sürücü kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve trafik akışındaki düzeni sağlamak adına il genelinde ve şehirlerarası kara yollarında çalışmalarına devam eden il emniyet müdürlüğüne bağlı trafik tescil ve denetleme şubesi ile bölge trafik ekipleri 1 Ocak-29 Şubat tarihleri arasında yaptıkları sıkı çalışmalar ile 75 bin 484 aracı kontrol ettiler. Yapılan kontrollerde sürücü belgeleri, araçların eksiklikleri ile trafik kuralları açısından ihlalleri değerlendirildi. Yapılan bu denetimlerde toplamda 16 bin 264 araç sürücüsüne ilgili maddelerinden işlem yapıldı.

Yapılan bu denetimlerin yıl boyunca devam etmesi beklenirken sıkı denetimlere rağmen bu süreçte Aksaray genelinde toplam 160 trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen trafik kazaları bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 8’lik bir düşüş olduğu istatistiklere olumlu bir sonuç olarak yansıdı. Yine aynı dönemde meydana gelen trafik kazalarındaki ölüm olayları da bir önceki yıla göre yüzde 50 azaldı.

1 Ocak-29 Şubat tarihleri arasında gerek denetim görevi gerekse il genelindeki trafik düzenini sağlamak için olağanüstü bir tempoda görev yapan trafik ekipleri aynı dönemde geleceğe trafik kültürü oluşmuş ve güvenli trafik konusunda donanımlı nesiller yetiştirmek için eğitim çalışmalarını da eksiksiz yerine getirdiler.

Polis ekipleri bu süreçte trafik eğitim parkurunda, 125 öğrenciye, okullardaki 797 öğrenci, 60 servis sürücü ile okul çevrelerindeki yolları kullanan sürücü ve yayalardan oluşan 963 kişiye de trafik güvenliği eğitimi verildi. Yapılan eğitim çalışmaları ile denetimlerinde önümüzdeki dönemde devam edeceği öğrenildi.

Trafik ekiplerinin yaptıkları çalışmalar nedeniyle polis ekiplerine teşekkür ettiklerini ifade eden Aksaraylılar ise yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da trafik düzeni de trafik düzenini sağlamaya çalışanlarında işleri gerçekten çok zor. Yayası da, araç kullanan sürücüleri de trafiği işlerine geldiği gibi yönlendirmeye çalışıyorlar. Kimse trafikle ilgili kurallara tam anlamıyla uymuyor. Araç sürücüleri her gördükleri yere park etme çabasındayken yayalarda kaldırımın olduğu yerlerde de olmadığı yerlerde de araçlara aldırış etmeden yolun ortasına çıkıyorlar. Polis ekiplerinin neler çektiğini gerek eski sanayi caddesinde gerekse kafeler caddesinde görüyoruz. Bu durumda ceza yazmaktan başka çareleri kalmıyor. Bizim hemşerilerimiz uyarı ve ikazdan anlamıyor ve en ufak bir iyi niyet suiistimal ediliyor. İnşallah bu denetimler devam eder. Yayalar için de benzeri uygulamaların yapılmasını eşitlik anlamında bekliyoruz” dediler. (Haber E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’DE RAMAZAN AYINA ÖZEL BİR SOHBET PROGRAMI HAZIRLANDIÖnceki Haber

ASÜ’DE RAMAZAN AYINA ÖZEL BİR SOHBET PRO...

İmamaoğlu’ndan Pelinsu Yıldırım Demir’e Destek SözüSonraki Haber

İmamaoğlu’ndan Pelinsu Yıldırım Demir’e...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar