Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

17 Günün Acısını 2 Günde Çıkarttık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
17 Günün Acısını 2 Günde Çıkarttık
29 Nisan tarihinde başlayıp 17 Mayıs tarihinde bitecek olan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasından hemen önce çarşı merkezini dolduran vatandaşlar 17 günlü hazırlıkları ile bir çok tedbiri görmezden geldi. 17 Gün sürecek olan kısıtlamanın başladığı saate kadar bir çok yer geçmiş yıllardaki arefe yoğunluğunu yaşadı.

Koronavirüs salgınında ürküten vaka ve ölüm sayılarının önüne geçebilme için son çare olarak uygulanana 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Genel olarak tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray’da vatandaşların büyük bölümünün muafiyet belgesi olmasına ve gıda ve benzer ihtiyaçların karşılanması için bir kısıtlama olmamasına karşılık yasağa 2 gün kala çarşı merkezi ve merkeze yakın noktalardaki bir çok işletme arefe yoğunluğunu yaşadı. Bir çok market ve AVM içerisinde uzun kuyruklar oluşurken yoğunluk yasağın başladığı saate kadar devam etti.

17 Gün sürecek olan yasağın duyurulması ile son 2 gün berber dükkanlarına akın eden bir çok vatandaş uzun süre traş olmayı bekledi. Bir çok berber arefe günkü yoğunluğu yaşarken bir çok vatandaşa da sıra gelmedi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle memnun olan berberler yaptıkları açıklamalarda; “Yasağa saatler kala hemşerilerimiz saç ve sakal traşları için bizleri arıyor. Sıra verdiğimiz müşterilerimizin işleri görülürken bir çok müşterimize de saat kısıtlaması nedeniyle randevu veremedik. Artık bayram sonuna kadar kapalıyız” dediler.

Giyim işi yapan esnaflar da yaşanan yoğunluğun işlerine az da olsa katkı sağladığını belirterek yaptıkları açıklamada; “Ramazan başından beri işlerimizde ciddi anlamda bir azalma olmuştu. Zaten bu süreç hep böyle devam ediyor Ramazan ayının ilk 2 haftası gıda işletmeleri son 2 haftası da giyim sektörü hareketleniyordu. Bu sene yasaklar nedeniyle bizler son 2 haftadaki yoğunluğu göremeyeceğiz. Son 2-3 gün içerisinde bayram yoğunluğu olmasa da işlerde bir hareketlenme oldu. Ama vatandaşlar artık bu ihtiyaçlarını da ya internetten ya da daha büyük olan firmadan tercih ediyorlar. Kısacası bu bayram da yerele değil büyüklere geldi” dediler.

Kısıtlamadan muaf olan kuruyemiş ve gıda işletmeleri de özellikle son gün bayram şekeri satışında artış olduğunu belirterek yaptıkları açıklamada; “17 Gün sürecek olan kısıtlamadan gıda işi yaptığımızdan muaf durumdayız. Yani hemşerilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Son gün olan Perşembe günü bir yoğunluk yaşandı. Bu yoğunluğu beklemiyorduk ancak daha çok köylerden gelen müşteriler tekrar gelemeyecekleri için bayram şekerlerini biraz erken aldılar. Gezme olmayacak ama evlerde bayram kültürünün çocuklara aktarılması için hazırlık geçen senelerdeki kadar olmasa bile var. Şimdiden tüm hemşerilerimizin bayramlarını kutluyoruz, inşallah bu kısıtlamalı son bayram olur” dediler. (Haber/Foto:S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Belediyenin Yeni Yüzü İçin İlk Adım AtıldıÖnceki Haber

Belediyenin Yeni Yüzü İçin İlk Adım Atıl...

Sadece Yerele mi Yasak?Sonraki Haber

Sadece Yerele mi Yasak?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar