Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2
Nazmi Çalışkan

Nazmi Çalışkan

Mail: [email protected]

YANILTICI SÖZLERLE YOLA ÇIKANDAN BU ŞEHRE FAYDA GELMEZ

31 Mart yerel seçimleri için takvim geri saymaya devam ederken sosyal medya başta olmak üzere şehrimizin hatta bir ulusal kanalın gündemi bile Aksaray’daki seçim anketleri oldu.

Siyasilerimize göre Aksaray’ın her köşesinde günlük 3-4 anket yapılıyor ve bu anketlerde adayların bazen noterlerden bazen başka şehirlerden getirdikleri sözde danışmanlarının sosyal medyada yanıltıcı paylaşımları ile günlük değişim gösteriyor.

Bu adaylara göre Aksaraylılar ellerinde telefon akşama kadar seçim vaadlerini takip edip boş kalan zamanlarında da anketlere cevap veriyorlar.

Durum buyken adayımızın birisi kendisini bu işe o kadar kaptırmış ki, deyim yerindeyse yardırıyor.

Seçim öncesi Aksaray’daki şehir içi ulaşıma hızlı trenle çözüm bulmak veya Aksaray’ı Türkiye’nin başkenti yapmak gibi harika projelerini de açıklanmasını bekliyorum.

Bu projeleri de açıklarsa diğer hemşerilerimi bilmem ama benim BİR tane oyumu alacak. Öyle söz vermekle, noterlerde gezmekle olmuyor sayın başkan adayı gel sen, şehir içi ulaşıma hızlı tren, Aksaray’a da başkentlik sözü ver gerçekten daha etkili olur.

***

Kısacası daha seçilmeden seçilmek için her yolu mubah görenden Aksaray’a ne fayda gelir?

Aksaray’da yaşayan ve Aksaray’da daha ankete denk gelmeyen birisi olarak şu ana kadar son hafta Aksaray’da iki kişiden Ankara merkezli bir şirketin yaptığı bir ankete katıldıklarını duydum.

Bu arkadaşlara nasıl cevap verdiklerini sorduğumda oy verecekleri kişi ile ankette cevap verdikleri kişinin farklı olduğunu belirttikten sonra Aksaray için yapılan anketlere hiç güvenim kalmadı.

Bununla beraber sosyal medya platformları üzerinden anket yapan siyasi danışman veya bazı basın organları da var. Bu cevapları Aksaray ortalamasına vurup sonucu açıklayınca tüm sorunları çözüveriyorlar.

Ancak bu sosyal medya ağlarını hiç bilmeyen Ahmet amcadan, Hatice teyzeden haberleri bile yok.

Anketi gören siyasi partilerin tüm üyelerini bu platforma yönlendirip oy kullandırdığından haberleri yok.

Bir önceki seçimlerde neredeyse Tüm Türkiye’deki anketlerde bir partinin yüzde 6’nın altında gösterilmesine rağmen yüzde 10’un üzerinde oy aldığından haberleri bile yok.

Artık son bir haftaya giriyoruz. Bırakın bu anket yalanlarını da Aksaray’a fayda sağlayacak gerçekçi işlerden haber verin. Daha seçime girmeden kendi yanıltmalarına inananlardan ne bu şehre nede çevrelerine hayır gelmez….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar