Reklam
Güncel

Sağanak Yağış Eskil’i Vurdu

Aksaray için uyarı verilen sağanak yağış, Eskil’in Başaran Köyü’nde dolu ve sel olaylarına neden oldu. Yağışla beraber birçok tarım arazisinin sular altında kaldığı bildirildi.

aksaray68haber Aksaray 29 May 2025, 14:221 dk okuma
Sağanak Yağış Eskil’i Vurdu

Aksaray’ın Eskil İlçesine bağlı Başaran Köyü’nde bir çiftçi tarafından kayıt altına alınan görüntülerde, dolu ve sağanak yağışın ardından selin etkili olduğu görünürken, birçok tarım arazisinin bu sel ile beraber sular alında kaldı.

Başaran Köyü’nde sel felaketine maruz kalan köylüler, yağmurun başlaması ile çok kısa bir sürede etkisini arttırması sonucu su baskınlarına karşı önlem almakta zorlandıklarını belirtirken, selin ardından bazı tarım arazilerinde ciddi hasarlar oluştuğu bildirildi. 

Meteoroloji yetkilileri, uyarılarına devam ederek bölgede hafta boyunca yer yer kuvvetli sağanakların etkili olabileceği uyarısında bulundu. (Haber:Cumali DAĞ)

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!


Reklam