Reklam
Güncel

Özdemir: “Okullar Çocuklarımızın Sığınağıdır, Korku Alanı Değil”

Yeni Parti Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir okulun yakınında meydana gelen silahlı saldırıda 11 öğrencinin yaralanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

aksaray68haber Aksaray 23 September 2026, 12:301 dk okuma
Özdemir: “Okullar Çocuklarımızın Sığınağıdır, Korku Alanı Değil”

Özdemir, açıklamasında: “Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir okulumuzun yakınında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 11 öğrencimizin yaralanması hepimizi derinden yaralamıştır. Yaralı çocuklarımıza acil şifalar, ailelerine ve eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bir çocuğun okula giderken silahla hedef alınması, artık üzerinde yalnızca birkaç cümleyle geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir güvenlik ve toplumsal sorunla karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

Çocuklarımız okula giderken ‘Acaba başıma bir şey gelir mi?’ korkusu yaşamamalıdır.

Okullarımızın güvenliği yalnızca olay yaşandıktan sonra alınacak tedbirlerle sağlanamaz. Silaha erişimin önlenmesi, okul çevrelerinde etkin güvenlik, şiddetin erken tespiti, rehberlik ve psikososyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi konusunda kalıcı ve denetlenebilir politikalar hayata geçirilmelidir.

Bu saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını, varsa ihmallerin ortaya çıkarılmasını ve sorumluluğu bulunan herkes hakkında hukuk çerçevesinde gereken işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.

Çocuklarımızın can güvenliği siyasetin konusu değil, devletin ve toplumun ortak sorumluluğudur.

Okullarımızda silah değil; kitap, kalem ve umut olmalıdır.

Manisa’daki yaralı evlatlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyor, ailelerine sabır ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi. (Basın bülteni)

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!


Reklam