Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

Okul Kapılarında Kırmızı Alarm

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul Kapılarında Kırmızı Alarm
2021-2022 Eğitim ve öğretim döneminin uzun bir aranın ardından yüz yüze başladı. Pandemi gölgesinde başlayan yüz yüze eğitimde okulların uyguladığı tedbirler işin çok sıkı tutulduğunu gösterirken okul önlerinde yığılan veliler ise artan vakaların daha da artmasına zemin ayarlıyor.

Uzun bir sürenin ardından yüz yüze eğitim dönemi geçtiğimiz gün sabah başladı. Okulun ilk günü sabah saatlerinde Aksaray’ın tüm cadde ve sokaklarında trafik sıkıntısı yaşanırken okul yakınlarındaki tüm sokaklarda insan seli oluştu. Okullara çocuklarını götüren anne ve babaların okullardaki sınıflara kadar girme istekleri okul kapılarından geri çevrilirken okul bahçelerine öğrenci ve görevliler harici kimse alınmadı. Okulların alınan sıkı tedbirlere harfiyen uyması velileri rahatlatırken velilerin okul önlerinde oluşturdukları yoğunluk ise adeta yüz kızarttı. Pandemi sürecine rağmen sosyal mesafe kurallarının hiçe sayılması ve okula gelen velilerin okul yakınlarındaki tüm yollarda oluşturduğu trafik sıkıntısı en büyük olumsuzluk olarak objektiflere yansıdı.

“Okul Görevlilerine Teşekkür Ederiz”

Okullarda uygulanan sıkı tedbirler konusunda konuşan vatandaşlar açıklamalarında; “Uzun bir aranın ardından yüz yüze eğitim dönemi başladı. Çekinceyle de olsa çocuklarımızı getirdik. Ancak okul önüne geldiğimizde çok katı kurallar olduğunu gördük. Bu kurallardan kesinlikle şikayetçi değiliz. Kesinlikle okul dışından hiç kimsenin avluya dahi girmesine izin verilmiyor. Çocukların maskeleri sürekli olarak okul görevlilerince kontrol ediliyor. Avlu içerisinde tüm tedbirler alınmış ve uygulaması da gerektiği gibi yapılıyor. Bu tedbirleri görünce içimiz rahatladı. Çocuklarımız okul avluları içerisinde daha da güvendeler. Okul idarelerimize teşekkür ediyoruz” derken okul önlerinde oluşan kalabalık ve mesafe kurallarının yok sayılması ve velilerin ısrarla okul kapılarında beklemesi bir çok vatandaş tarafından eleştirildi. Uyarılara rağmen velilerin okul giriş kapılarında beklemeye devam etmeleri okul girişlerindeki öğrencilerin de sağlıklarının tehlikeye girmesine neden olurken duruma tepki gösteren bazı veliler açıklamalarında; “Bu sene kesintisiz eğitim olması için okullar her hazırlığını yapmış. Ancak okul dışlarında aynı hassasiyet veliler tarafından uygulanmıyor. Okulların giriş kapıları adeta insan seli. Özellikle bayanlar okul kapılarından ayrılmıyor. Çocuklarını okul avlusuna bırakan veliler hala kapıda neyi bekliyor bunu da bilmiyoruz. Bununla beraber okul çıkışlarında da durum aynı. Okuldan çıkacak çocuklar onlarca kişinin arasında ezilme tehlikesi ile geçmek zorunda kalıyor. Uyarılara rağmen bildiklerinden kalmayan bu bayanlar herkesin çocuğunu da sağlığını da tehlikeye atarken yeni eğitim ve öğretim döneminin de tehlikeye girmesine neden oluyor. Okul içlerindeki tablonun dışında da olması daha güven verirdi” dediler. (Haber/Foto:S.O)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turşuluklar Pazar TezgâhındaÖnceki Haber

Turşuluklar Pazar Tezgâhında

Akkuş “Burası Aksaray Burada İş Var”Sonraki Haber

Akkuş “Burası Aksaray Burada İş Var”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar