Reklam
Güncel

Milletvekili Altınsoy’dan Gülşen Sarrafoğlu Kur’an Kursu’na Ziyaret

“Geleceğimizin Mimarlarıyla Bir Araya Geldik”AK Parti Aksaray Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Altınsoy, Gülşen Sarrafoğlu Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Altınsoy, çocukların heyecanına ortak olurken, Aksaray’da hayırseverlerin katkılarıyla hayata geçirilen modern Kur’an kurslarının önemine dikkat çekti.

aksaray68haber Aksaray 14 August 2026, 10:182 dk okuma
Milletvekili Altınsoy’dan Gülşen Sarrafoğlu Kur’an Kursu’na Ziyaret

Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Altınsoy, İl Müftüsü Veysel Işıldar ile birlikte Gülşen Sarrafoğlu Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Kursta eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenen Altınsoy, öğrencilerin eğitim süreçleri hakkında bilgi aldı, derslerine eşlik ederek çocuklarla sohbet etti.

Ziyarette kursta yürütülen eğitim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin sosyal ve sportif gelişimlerine yönelik çalışmalar hakkında da bilgi alan Altınsoy, çocukların milli ve manevi değerlerle donanmış, özgüvenli bireyler olarak yetişmesinin önemine vurgu yaptı.

AKSARAY’DA 550 ÖĞRENCİ TAM GÜN EĞİTİM GÖRÜYOR

Aksaray’da hayırseverlerin katkılarıyla oluşturulan modern Kur’an kurslarında 550 öğrencinin tam gün eğitim gördüğü belirtilirken, mevcut kapasitenin devam eden ve planlanan yatırımlarla önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.

Tam gün eğitim programlarında öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanı sıra dinî, ahlaki ve manevi değerler konusunda eğitim alıyor. Öğrencilerin sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli sportif faaliyetlere de programlarda yer veriliyor. Bu yıl eğitim faaliyetlerine başlayan kursta yaklaşık 200 öğrenci eğitim görüyor.

HEDEF KAPASİTEYİ 3-4 BİN ÖĞRENCİYE ÇIKARMAK

Aksaray’da hayırseverlerin destekleriyle yeni Kur’an kurslarının yapımının da sürdüğü belirtilirken, devam eden yatırımlarla birlikte tam gün eğitim kapasitesinin 3-4 bin öğrenciye çıkarılması hedefleniyor.

Altınsoy, çocukların eğitimine yönelik gerçekleştirilen bu çalışmaların yalnızca bugüne değil, Aksaray’ın ve Türkiye’nin geleceğine de önemli katkılar sunacağına inandığını dile getirdi.

ALTINSOY: “ÇOCUKLARIMIZIN HEYECANINA ORTAK OLDUK”

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Hüseyin Altınsoy, öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “İl Müftümüz Sayın Veysel Işıldar ile birlikte Gülşen Sarrafoğlu Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek kıymetli öğrencilerimizle bir araya geldik. Eğitim süreçleri hakkında bilgi alıp öğrencilerimizin heyecanına ortak olduk. Geleceğimizin mimarı olan kıymetli öğrencilerimizle bir araya gelerek hasbihal ettik, derslerine ortak olduk. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi öğrenirken aynı zamanda sosyal ve sportif faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerini çok kıymetli buluyorum. Gayretli çalışmalarından dolayı Müftümüz Veysel Işıldar'a, hocalarımıza ve bu güzel projede emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli öğrencilerimizin başarıları daim olsun inşallah. Rabbim zihin açıklığı versin.”

Altınsoy, Aksaray’da çocukların ve gençlerin eğitimine yönelik yapılan yatırımların artarak devam etmesinin önemine dikkat çekerek, bu çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.(Basın bülten)

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!


Reklam