Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Masraflar Düğün Alışverişlerini Değiştiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Masraflar Düğün Alışverişlerini Değiştiriyor
Artan düğün masrafları ve salon kiraları evlenecek çiftlerin düğün alışkanlıklarını değiştirdi.Son yılların en büyük ekonomik krizinin yaşandığı ülkemizde vatandaşlar masraflarını en aza indirirken Aksaray’da da vatandaşların alışkanlık ve gelenekleri değişmeye başladı. Yüksek enflasyon ve artan talepler karşısında çaresiz kaldıklarını belirten çiftler evlilik hayallerini ertelerken bazıları da düğün yerine sade nikâh tercih ettiklerini söylediler.

Özellikle düğün salonlarının taleplerinin karşılanamaz boyuta ulaştığını belirten vatandaşlar; “Son dönemde Aksaray’da düğün salonları 2 saat için adeta düğün salonlarının aylık kirasını istemeye başladılar. 50 Binden başlayıp 150 bin liraya kadar giden kiraları duyuyoruz. Bu konuda alternatif olmaması nedeniyle tüm salonlar birbirine yakın kira bedelleri istiyorlar. Artık evlilik çok büyük bir marifet haline geldi. Ev eşyası, altını ve düğünü 3 ayrı kalem masraf demek. Evlenecek olan gençler geleneklerden farklı olarak sade nikâh istemeye başladılar. Düğün yapmak isteyenler ise maliyetler nedeniyle düğünleri ertelemeye başladılar. Bu sene Aksaray’da geçen senelere göre düğün sayısı oldukça az. Gurbetçilerin gelmesi ile hareket başlar mı? bilmiyoruz ama bu kadar masraf karşısında da gençlerin yapabileceği bir şey yok.

Evlenecek olan gençler düğün gelenekleri dışında yerleşim konusunda da değişik düşünmeye başladılar. Ev eşyası almak ve ev yüksek ev kirası ile uğraşmak istemeyen genler artık nikâh sonrası eşyalı 1+1 konutları tercih ediyorlar. Bu sayede masrafları en aza indirebiliyorlar” derken düğün yapmayı düşünmediklerini ifade eden gençler ise; “Sadece Aksaray değil Türkiye’nin her yerinde masraflar çok fazla. Bu masraflarla artık düğün yapmakta zenginlerin yaşam tarzı arasına girdi. Bizler hayata yeni başlayan bireyler olarak bir düğün yapmak için yani 2-3 saat için bir yere 50-100 bin lira gibi rakamlar vermeyiz. Anne ve babalarımızdan da bu şartlarda bunu bekleyemeyiz. Bu nedenle artık işimizi elimize aldıktan sonra aile arasında sade nikâhın daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Ev konusuna gelince bu durumda en azından bu ekonomik kriz bitene kadar eşyalı 1+1 konutlar daha uygun diye düşünüyoruz. Ekonomi düzelip birikimimizi yaptıktan sonra evimizi tutar ve eşyalarımızı alabiliriz. En azından bu süreci atlatana kadar salona vereceğimiz para bizim tatil paramız olur ve bir işe yarar” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankara Yolunda Kaza 1 Ölü 3’ü Jandarma 4 YaralıÖnceki Haber

Ankara Yolunda Kaza 1 Ölü 3’ü Jandarma 4...

Mesire Alanları Dolup TaşıyorSonraki Haber

Mesire Alanları Dolup Taşıyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar