Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kuralsız Sürücüler Trafiği Alt Üst Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuralsız Sürücüler Trafiği Alt Üst Etti
Okullarda yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte çocuklarını okullara götürmeye çalışan veliler trafik yoğunluğuna neden olurken yoğunluğa rağmen kural ihlalinde ısrarcı olan sürücüler de trafiğin tamamen durmasına neden oldu.

2021-2022 Eğitim ve öğretim döneminin başlaması sıkıntılı olan merkez trafiğinin daha da sıkıntıya girmesine neden oldu. Bir buçuk yıldan beri kapalı olan okullarda yüz yüze eğitimin geçtiğimiz gün başlaması nedeniyle  veliler sabah erken saatlerde çocuklarını okullarına götürmek için harekete geçince merkez trafiği başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda trafik perişan oldu. Okul trafiğine eklenen  servis araçları ile normal şartlarda merkez trafiğinde olmayan yüklü tonajlı kamyon ve TIR’lar da eklenince trafik tamamen durma noktasına geldi.

Özellikle Atatürk bulvarı başta olmak üzere Kurtuluş yolu,Selçuklu bulvarı ve diğer ana arterler ile bu yollara bağlanan ara sokaklarda uzun araç kuyrukları oluşurken bir çok veli 10 dakikalık yolu 30 dakikada tamamlayabildiği için okula geç kaldı.

Okul önlerinde oluşan yoğun parklanmalar nedeniyle özellikle okul servislerinin öğrenci almak için giriş çıkışlarında büyük sıkıntılar yaşanırken duruma tepki gösteren bir çok vatandaş ısrarla yola araç parkeden sorumsuz velilerle tartışma yaşadı. Bir çok okul önünde tartışmalar kavgaya dönemden engellense de trafik düzensizliğine neden olan araç sürücüleri hatalı parklarından vazgeçmeyerek diğer sürücülerin ilerlemesine çocuklarını alana kadar engel oldular. Yaşanan olaylar nedeniyle isyan eden bir çok araç sürücüsü duruma tepki göstererek yaptığı açıklamalarda; “Okulun ilk günü olması nedeniyle şehrin her yeri aynı durumda. Özellikle okul önleri ve okullara giden yollarda trafik tamamen durmuş durumda. Yol üzerine bir kişi yasak olmasına rağmen gelişi güzel aracını park ederek trafiğin tamamen durmasına neden oluyor. Yolu açması istenince de hakaret ve küfürler başlıyor. Bu kadar ısrara rağmen çocuklarını okuldan aldıktan sonra da hiçbir şey olmamış gibi perişan ettikleri trafiği gerilerinde bırakarak gidiyorlar. Yaptıkları kuralsızlıklar yanlarına kar kalıyor. Okul servisleri okullardan öğrenci almak için okul kapılarına yanaşamıyor bile. Sabah ve akşam saatleri özellikle merkezde kalan okullarda çok büyük trafik sorunu yaşanmaya başladı. Kimse bir sokak geriye aracını bırakarak çocuğunun elinden tutup getirmek veya akşam çocuğunu alıp daha kolay araç park edilen alana kadar yürümek istemiyor. Okul dışında bu yolu kullanmak durumunda kalan bir çok sürücü de bu durumdan mağdur oluyor. Okul önlerinde trafik 20 dakika öncesinde çıkmaza giriyor ve okul dağılana kadar sokaklardan araç geçemiyor. Bir çok servis çocukları okul önlerinden almakta sıkıntı yaşadı. Bir çoğu saatinde okulun önüne dahi ulaşamadı. Sabah saatlerinde de özellikle ana arter olarak bilinen yollarda da kamyon ve TIR araçları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyor. Kırmızı ışıkta tonajları nedeniyle hareket dahi edemeyen bu araçlar trafiğin aksamasına neden oluyor. Yetkililerden özellikle sabah saatlerinde bu araçların merkeze girişlerinin kontrol edilmesini istiyoruz” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Akkuş “Burası Aksaray Burada İş Var”Önceki Haber

Akkuş “Burası Aksaray Burada İş Var”

Tedbirsizliğimiz Sayesinde İlk 3’e GirdikSonraki Haber

Tedbirsizliğimiz Sayesinde İlk 3’e Girdi...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar