Reklam
Köşe Yazısı

Hangi Cinse Tabisiniz?

Sanal dünyanın gelişmesi ve sosyal medya platformu gelişmiş ve gelişmemiş coğrafyalarda çok farklı amaçlara hizmet ediyor. Özellikle insanların en güzel anlarını, mutluluklarını ve hüzünlerini paylaştıkları platformların bizim ülkemizde çok daha farklı alanlarda kullanılabileceğini anlayan

nazmicaliskan Nazmi 31 July 2026, 09:033 dk okuma

Sanal dünyanın gelişmesi ve sosyal medya platformu gelişmiş ve gelişmemiş coğrafyalarda çok farklı amaçlara hizmet ediyor.

Özellikle insanların en güzel anlarını, mutluluklarını ve hüzünlerini paylaştıkları platformların bizim ülkemizde çok daha farklı alanlarda kullanılabileceğini anlayan bazı kişiler kişiliklerinin derinliklerindeki bastırılmış cinsiyet arayışlarını bu platformlarda aramaya başladılar.

Normal şartlarda her bir birey için tek bir kullanıcı ismi ile açılması gereken sayfalar bizim güzel ülkemizde bir kişi için bile yüzlerce adet açıldığı için trollük mesleği gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir meslek grubu oluştu.

Bu platformlarda iddialara göre yüzlerce veya binlerce insan bu şekilde istihdam ediliyor ve bu insanların görevleri de değişik cins ve yaş gurubunda açtıkları hesaplardan birilerinin işlerine gelmeyen paylaşım ve haberlere çamur atmak.

Çoğu zaman iftira boyutuna geçen yazıların organize olduğunu iletişim konusunda az biraz bilgisi olan herkes anlar ama ne yazık ki bizim ahalimiz bu paylaşımların bir tarafından tutarak cinsiyetsiz bireylerin peşinden koşturuluyor.

“Açım” diyen, yalancı, nankör, hain ve daha pek çok sıfata yatırılıyor,

“Hastayım” diyene, “Git tedavi ol, sağlığımızda hiçbir sıkıntı yok, sen provokatörsün” yorumları ile yalancı ve hain ediliyor,

“Geçinemiyorum” diyene sanal yorumlarda türlü terör örgütü gömleği giydiriliyor,

“Ticaret durdu, iş yapamıyoruz” diyenlere, “Kazıkladıklarınıza, kazandıklarınıza sayın dünya batıyor” denilerek kimliksiz ve cinsiyetsiz olmanın verdiği güvenden olsa gerek her türlü yakıştırma yapılıyor.

Çoğunun profilleri kilitli, çoğunun profilinde de neredeyse hiçbir paylaşım olmayan tek elden kontrol edilen bu sayfalar konusunda bu ülkede kim ne zaman harekete geçer?

Kim bu sahte hesaplar üzerine gerekli adımları atar?

Bunun cevabı elbette yok ama bilinen bir şey var, erkek fotoğrafı ile gezen bayan, bayan profili ile gezen de erkek çıkabiliyor.

Son zamanlarda il ve ülke genelindeki yazılan haber ve köşe yazılarının altına yapılan yorumlara baktığımda ne yazık ki bunun organize bir cinsiyetsiz toplumun işi olduğunu tespit edebiliyoruz.

***

Elbette bu sözcülerin tamamı da kimliksiz değil.

Kamu kurum ve kuruluşlarında oluşturulan basın birimlerinde istihdam edilen onlarca kişi artık kurum ve kuruluşlarının haberlerini yazıp yayınlamak yerine sanal sayfaları tarayarak güzelleme veya kendilerince yapılmayan işlere kendi çaplarınca cevap vermek için maaş almaya da başladılar.

İlde çok sayıda kişinin istihdam edildiği ve bir gazetecinin 1 saatte üretebildiği haberleri bir haftada üretemeyerek maaş alan trollerden daha tehlikeli şövalyelerde ilimizde basın sözcüsü olarak görev yapmaya başladılar.

Maaş aldıkları kamu kurum ve kuruluşlarının çok fazla içerisinde olmadan ildeki dernek ve cemiyetler arasında dolaşan, kamunun kendilerine sağladığı imkânları sonuna kadar kullanan bu kamu aydınları artık ilde yapılan haberlerin muhatabı gibi paylaşımlara da başlayarak kendilerince sözcülük yapmaya başladılar.

Çalıştıkları kamu kurum ve kuruluşlarının başındaki kişilerin çapını yetersiz ve aciz görerek bu işe soyunanlara elbette atanmış ve seçilmiş idareciler “Aferin oğlum” diyerek başını okşuyordur ve bu güne kadar da işe yaramıştır.

Bu güne kadar tuhaf yorumlar veya kurumları hakkındaki haberlere çaplarınca cevap veren kamu kurumlarının haram lokmaları ile evlerini geçindiren sözde çalışanları ile cinsi ve cinsiyeti belli olmayan sahte hesaplardan sallayan bireyler yaptığınız işler artık eski karşılığını bulmuyor.

Yapay zekâ ile artık sizleri kullananların sizlere de ihtiyacı kalmadı.

En kısa sürede uzun süredir kaybettiğiniz cinsinizi, cibilliyetinizi ve kaybolan onurlarınızı aramaya başlayın.

Bu dünyada çıkmayacağınızdan emin olduğunuz adalet terazisinden diğer tarafta kaçış olmadığını anlayacağınız günler çok uzak değil…

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!


Reklam