Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Fotoğrafçı Adaylarına AHİKA Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fotoğrafçı Adaylarına AHİKA Desteği
Ahiler Kalkınma Ajansı genç istihdamın alanlarını genişletmek ve desteklemek adına projelerine devam ediyor. AHİKA 2022-2023 Genç İstihdamı Teması kapsamında Aksaray’da Profesyonel Fotoğrafçılık Eğitimi düzenleyerek alanında uzman isimler ile genç fotoğrafçı adaylarına üç günlük profesyonel fotoğrafçılık eğitimi verdi.

AHİKA öncülüğünde Türkiye Fotoğraf Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile yapılan Profesyonel Fotoğrafçılık Eğitimi’ni fotoğrafçı Murat Gür, akademisyen ve fotoğrafçı Prof. Ozan Bilgiseren, akademisyen e fotoğrafçı Dr. Murat Han Er, fotoğrafçı Zübeyir Süğlün ve fotoğrafçı Cenk Oğlakçı verdi. Eğitimciler program amacının bölgede fotoğraf mesleğine gönül vermiş ve bu alanda çalışmaya başlamış genç kitlenin, yoğunlaştırılmış akademik düzeydeki bir eğitim programından yararlanmasını sağlamak ve ileriki kariyerlerinde bu fırsattan edindikleri bilgi ve deneyimlerle kendi kurumsal yapılarını oluşturmak için motivasyonlarını artırmak olduğunu belirtti.

Fujifilm ve GODOX sponsorluğunda yapılan eğitimde genç girişimci adaylarına profesyonel makine ve teçhizat ile sahada ve stüdyo ortamında profesyonel çekim deneyimi yaşatıldı. Çekim hazırlıklarından still life, renk yönetimi, portre, masaüstü ürün çekimi, model çekimi ve post prodüksiyona kadar birçok fotoğrafçılık konusunun püf noktasını yakından deneyimleyen katılımcılara profesyonel model de eşlik etti. Çarşamba günü başlayan ve gün boyu devam eden eğitimde katılımcılar birçok profesyonel ekipmanı yakından inceleme ve kullanma imkanı buldu. Teorik olarak başlayan eğitim süreci Perşembe günü stüdyo ortamı oluşturularak ürün reklamı çekimi ile devam etti. Ürün tanıtımının planlanma aşamasından bilgisayar üzerinde fotoğraf düzenleme programına kadar her detayı uzman isimlerden öğrenen katılımcılar ürün çekiminin ardından eğitime sahada profesyonel manken çekimi ile devam etti. Belisırma’da model çekimi yapan öğrenciler profesyonel fotoğrafçılığın bilinmeyenlerini sahada uygulamalı olarak öğrendi. Genç girişimi ve istihdamı adına önemli deneyimler yaşayan öğrenciler akşam saatlerinde Tuz Gölü’ne giderek gün batımı çekimi yaptı. Eğitim süresince keyifli vakitler geçiren katılımcılar 3 günlük maratonun ardından Profesyonel Fotoğrafçılık Eğitimi Sertifikalarını alarak program sürecinde emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti. (Haber/Fotoğraf: S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUZEYBORU ALTYAPI IŞIL IŞILÖnceki Haber

KUZEYBORU ALTYAPI IŞIL IŞIL

Kamu İhale Kurumu 10 Sözleşmeli Bilişim Personeli AlacakSonraki Haber

Kamu İhale Kurumu 10 Sözleşmeli Bilişim...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar