Reklam
Güncel

Doğadaki Diğer Canlıların da Umudu Oluyorlar

Sorumlu oldukları kırsal alanlarda insanların huzur ve güven ortamını sağlayan jandarma ekipleri doğal yaşam alanlarındaki canlılar ve yapılarında yok edilmesini engelliyorlar.

aksaray68haber Aksaray 6 August 2024, 14:101 dk okuma
Doğadaki Diğer Canlıların da Umudu Oluyorlar

Aksaray merkez başta olmak üzere tüm köy, kasaba ve ilçelerdeki sorumluluk alanlarında halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarına ara vermeden devam eden jandarma ekipleri Aksaray’ın ıssız bölgelerinde yaşayan diğer canlılar ile tarihi alanların güvenliği içinde 7/24 çalışmalarını sürdürüyor.

İl Jandarma komutanlığı bünyesinde görev yapan çevre, doğa ve hayvanları koruma timi (HAYDİ) tarafından rutin olarak yapılan devriye faaliyetleri kapsamında merkez Yenikent beldesi sınırları içerisinde kanadının kırık olduğu öğrenilen yaralı bir şahin bulan jandarma timleri hayvanı bulunduğu yerden alarak Aksaray doğa koruma ve milli parklar müdürlüğüne teslim ettiler.

Hayvan güvenliği ile doğadaki diğer unsurların da kontrolü için çalışmalarını sürdüren HAYDİ timleri bu güne kadar il genelindeki ıssız arazilerde yaralı olarak buldukları pek çok hayvanın tedavisinin yapılarak yeniden doğal ortamlarına bırakılmasını sağladılar. Jandarma komutanlığından yapılan açıklamada ise doğa ve hayvanları korumak adına saha çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğü açıklandı. (Haber: E.BUDAK)

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!


Reklam