“Dermanımızı Başka Yerlerde Arıyoruz”
Aksaray’da kangren haline gelen sağlık sorununa çözüm bekleyen vatandaşlar çözüm umutlarını yitirirken birçok vatandaş acil müdahale dışındaki tedavileri için özel sağlık kuruluşları ile ilçeler ile diğer illerdeki sağlık merkezlerine yönelmeye başladı.

Aksaray’da en çok şikayet edilen kurumların ilk sırasında yer almasına rağmen sorun ve sıkıntıları giderilemeyen ve her geçen gün çok daha fazla sıkıntının oluştuğu Eğitim ve Araştırma Hastanesinden umudunu kesen vatandaşlar dermanı ilçeler ile diğer sağlık kuruluşlarında aramaya başladı.
Özellikle randevu sorunu konusunda sorunun bir türlü çözülememesine son 1-2 yıl içerisinde eklenen doktor sorunu da eklenince birçok vatandaş aylarca süren tedavi süreçlerini tamamlayamadıklarını belirtiyor.
Mali olarak durumu iyi olan vatandaşlar özel sağlık kuruluşlarında dertlerine derman ararken Aksaray’daki özel sağlık merkezlerinde de yoğunlukların arttığı gözlemleniyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Aksaray için kanayan bir yara olmaktan başka bir şeye faydası olmadığını belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamada; “Aksaray’ın en önemli sağlık kuruluşu olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen sene bir önceki seneyi aratır duruma gelmeye başladı.
Bu hastanede sorunlar çözülmek yerine artıyor. Sorunların çözümü için kimsenin bir şey yaptığı da yok. Randevu sorunu başlı başına belayken randevu bulabilenler artık doktor bulamaz duruma geldi. Herkes hastaneye akın ediyor ama devayı bu hastaneden bulamıyor. Kimisi tedavi olmaya çalışırken ağrıları geçtiği için süreci bıktığı için boşluyor, kimisi ise ne yazık ki borç, harç başka sağlık kuruluşlarından medet umuyor.
Acil servis dışındaki birimler ne yazık ki geçen senelerden bile daha kötü durumdalar. Polikliniklerde randevusu olan doktorların büyük bölümü ya derste oluyor, ya da ameliyatta. Randevu verdiği tarihte izinli olan doktorlar bile var. Hastane çalışanların büyük bölümü işlerini yapmak yerine hısım ve akrabalarının dosyaları ile doktor odalarının kapısında nöbet tutuyor.
Torpili olanlardan dolayı randevusu onlar saatlerce kapılarda ayakta bekletiliyor. Bu insanların canları ve çektikleri onlar için kıymetsiz. Bu hastaneyi yöneten idareciler ile ildeki sağlığın başındaki kişi tarafından da kıymetsiz bir Aksaray halkı var. Bunlar dışarıdan gelip sözde idarecilik yapanlar ama bu ilde burayı denetlemesi, halkı dinlemesi gereken ve bu insanların buralarda oturmasına müsaade edenler için de artık Aksaray halkının kıymetsiz olduğunu görüyoruz.
Sabah saatlerinde Konya veya Ankara istikametine çıkanlar yolda hastanelere giden yüzlerce 68 plakalı araç görmüyor mu? Bu insanların bu hastanelere gitmesi bir dert ve külfet, burada kalması ile geri gelmesi çok büyük külfet. Bizler sadece bu hastane içerisinde işini yapacak insanların görev yapmasını işini yapmayacakların da bu ilden gönderilmesini istiyoruz. Herkes birilerinin derdini ve sıkıntısını anlatıyor. Bu ülkede 23 bin lira emekli maaşı ile hastane kapısında öleceği günü bekleyen emeklilerden, 28 bin lira ile çalışıp hayatta kalmaya çalışan asgari ücretliden ve her şartta üretmeye devam eden çiftçilerden daha büyük dertleri mi var. Aksaray’da başarısızlığın resmidir eğitim ve araştırma hastanesi” dediler. (Haber: Nazmi ÇALIŞKAN)

Yorumlar
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!