Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bayram Öncesi Araç Bakımına Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Öncesi Araç Bakımına Dikkat!
Kurban bayramına bir hafta kala tatil ve yolculuk planı yapan vatandaşlara yetkililer araç bakımı uyarısında bulundu. Araçlarıyla ulaşım sağlayacak olan vatandaşların mutlaka araç muayenesini yaptırması gerektiğini söyleyen yetkililer yollardaki yoğunluğun göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi.

Bayram tatillerinde ulaşım ağlarında yaşanacak yoğunluğa bağlı olarak tatil planı yapan vatandaşlara yetkililerden uyarı geldi. Yetkililer kendi aracıyla ya da kiralık araçlar ile ulaşım yapacak olan vatandaşların yollardaki yoğunluğa bağlı olarak yaşayabilecekleri araç arızalarına karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Araç bakımlarının mutlaka yola çıkmadan önce yapılması gerektiğini kaydeden yetkililer, “Genellikle bayram tatillerinde vatandaşlarımızın pek çoğu kendi araçları ile tatile ya da memleketlerine girmek için yola çıkıyor. Kendi araçları veya kiralık araçlar ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka araç bakımlarını yaptırması gerekiyor. Özellikle uzun yola çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarında eksiği görerek bu eksiği tamamlaması gerekiyor. Bakımı yapılmayan araçlar yolculuk sırasında vatandaşlarımıza büyük sıkıntılar çıkarabiliyor. Sanayilerdeki bakım yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızın araç bakımlarını son güne bırakmamasını öneriyoruz. Güvenli sürüş için araçların rutin kontrollerinin yaptırılması gerekiyor. Araçların temel bakımları arasında bulunan motor, lastik, silecek, klima gibi aksanların mutlaka usta elinden geçmesi gerekiyor. Bu süreçte araç sahibi vatandaşlarımızın bildiği yerleri tercih etmesi araç bakımlarının güvenilirliğini arttıracaktır. Trafikte güvenli yolculuk ortamının sağlanmasına katkı sunmak adına bakımlarımızı aksamamamız önem taşıyor. Bayram tatilimizin olumsuz sonuçlar doğurmaması için araç bakımına bir kez daha dikkat çekiyoruz.” şeklinde konuştular.

 

Ayrıca uzun yolculuklarda mola vermenin ve uykunun da önemli olduğunu vurgulayan yetkililer “9 günlük kurban tatili süresince yola çıkacak olan sürücü ve yolcuların mutlaka uyku düzenine dikkat etmesi gerekiyor. Trafik ve sürüş güvenliği için belirli saat aralığında molalar vermek iyi olacaktır. Mutlaka trafik kurallarına uyum sağlayarak aceleci davranılmaması gerekiyor. Diğer taraftan hız limitlerinin de yolculuk boyunca kurallar çerçevesinde olması önem taşıyor.” dediler. (Haber: S. OLGUN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Uzmanından Kurban Eti Saklama UyarısıÖnceki Haber

Uzmanından Kurban Eti Saklama Uyarısı

AKPINAR ATAUZDER’E BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTISonraki Haber

AKPINAR ATAUZDER’E BAYRAM SEVİNCİ YAŞATT...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar