Asgari Ücretliler “Bize Gelecek Zamlar Değil, Diğer Zamlar Konuşulmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asgari Ücretliler “Bize Gelecek Zamlar Değil, Diğer Zamlar Konuşulmalı”
Aralık ayı ile birlikte gündeme gelen 2026 yılı asgari ücret tartışmaları başlarken asgari ücretle çalışan işçiler kendilerine yapılacak zamlardan önce zorunlu giderlerine yapılacak zamların gündeme getirilmesini istiyor.

2026 Yılı asgari ücret görüşmeleri için hazırlıklar başlarken her asgari ücret zammından sonra alım güçlerinin bir önceki seneden daha düşük hale geldiğini belirten asgari ücretli çalışanlar “Bize verilecek 3 kuruş herkesin gözüne batarken fırsatçıların asgari ücrete gelen zamları bahane ederek yaptıkları fahiş fiyat artışlarını kimse görmüyor” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Yılsonunun gelmesi ile birlikte ülke genelinde gündem yine asgari ücret olmaya başladı. İşverenler elbette düşük maaş artışı bekliyor. Bizlere ise ne beklediğimizi soran bile yok.

Ev sahiplerimiz başta olmak üzere herkes şu anda yapacakları zamlar için asgari ücret komisyonunun vereceği kararı beklemeye başladı bile. Yıllar öncesinde aldığımız 2 bin 200 lira ile geçinebilirken son 3-4 yılda peş peşe yapılan zamlarla geçinememeye başladık. Bahane arayan üreticiler bile asgari ücret zammı ile bir kilo peynire peş peşe zamlar yapacaklar. Üreten bir zam yaparken bayisi aynı bahane ile ana bayisi, ara bayisi, marketi olmak üzere en az 4 defa asgari ücret zammı bu ürünlerin üzerine eklenecek.

Artık bizler yılsonunda maaşlarımızın ülkenin en büyük sorunu gibi sürekli gündeme taşınmasını istemiyoruz. Bugün ev sahipleri bizlerin maaşlarını bizlerden daha iyi takip eder duruma geldiler. İnanın akşam haberlerini izlemek istemiyoruz ama maaş beklentilerini ev sahipleri, mahalle bakkalları veya iş yerindeki patrona yakın insanlardan duyuyoruz. Bu maaşlara yaşama şansımızın olmadığını bu maaşları belirleyenler bilmelerine rağmen nedense her sene bağış yapıyormuş gibi büyük müjde ile maaşlarımızı belirliyorlar.

Aksaray’daki işçilerin yarısına yakını asgari ücrete çalışırken bu maaşları alamayanların bile olduğunu duyuyoruz. Artık bir evdeki bir asgari ücret sadece kiraları ödemeye yetecek. İşte bu nedenle bizler bu yıl yapılacak zammı merak etmiyor veya bu konuda düşüncemizi de belirtmiyoruz. Nasıl olsa asgari ücrete yüzde 100 zam gelse aldığımız ürünler veya diğer ödemelerimize yüzde 110 zam yapılacak” dediler.(Haber:Elif BUDAK ÇALIŞKAN)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Onlara Ters, Düz Fark EtmiyorÖnceki Haber

Onlara Ters, Düz Fark Etmiyor

Karakuş “Anahtar Partinin Oy Oranını Paralı Anketlerde Değil İlk Seçimde Göreceğiz”Sonraki Haber

Karakuş “Anahtar Partinin Oy Oranını Pa...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar