Akin Köyünde 18 Bin Metrelik Şebeke Yenileme Çalışması Sona Erdi
Akin Köyünde senelerdir beklenilen içme suyu şebekesinin yenileme işleri il özel idaresi ekiplerinin özverili çalışmaları ile tamamlanarak köylülerin hizmetine sunuldu.

Aksaray’ın merkeze en yakın köylerinden birisi olmasına rağmen içme suyu şebekesinde yaşanan sorunlar nedeniyle büyük sorunların yaşandığı Akin köyündeki su sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar sona erdi.
Akin köyünün su sorununu kalıcı olarak ortadan kaldırmak için çalışmalara başlayan il özel idaresi su ve kanalizasyon işleri müdürlüğü ekipleri toplam 18 bin metrelik bir boru hattını sıfırdan yaparak kullanım ömrünü tamamlamış olan eski hattı devre dışı bıraktı.
Yapılan bu çalışma ile bölgede sürekli yaşanan patlak nedeniyle su kesintileri önlenirken yıpranmış ve aşınmış borulardan dolayı yaşanan binlerce metreküp su da israf edilmemiş olacak. Aksaray il özel idaresi diğer köyler ile sorumlu oldukları bölgelerde çalışmalarına devam ederken 2026 yılı Aksaray tarihinde il özel idaresinin yatırım rekorları kırdığı yıl olarak kayıtlara geçti. (Haber: E.BUDAK ÇALIŞKAN)



Yorumlar
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız.
Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!