Reklam
Güncel

AHİKA, KOBİ’lere 10 Milyon TL’lik Destek Sağlayacak

Ahiler Kalkınma Ajansı, TR71 Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin üretim, kalite ve yönetim kapasitelerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla 2026 Yılı Sanayide Verimlilik, Kalite ve Kurumsallaşma Teknik Destek Programını ilan etti.

aksaray68haber Aksaray 12 September 2026, 09:481 dk okuma
AHİKA, KOBİ’lere 10 Milyon TL’lik Destek Sağlayacak

Ajans tarafından yapılan açıklamada, program için toplam 10 milyon TL bütçe ayrıldığı belirtilirken, işletmelerin ihtiyaç duyduğu danışmanlık ve teknik hizmetlerin desteklenmesinin hedeflendiği bildirildi.

Açıklamaya göre program kapsamında işletmelerin yalın üretim uygulamalarına geçişinin desteklenmesi, savunma sanayii tedarik zincirinde yer alan firmaların kalite yönetim sistemi yetkinliklerinin artırılması, otomotiv sektöründeki işletmelerin uluslararası geçerliliğe sahip sertifikasyon süreçlerine hazırlanması ile bilanço yönetimi ve maliyet muhasebesi sistemlerinin kurulması veya geliştirilmesine yönelik çalışmalar desteklenecek.

Proje başına 750 bin TL’ye kadar destek

Ahiler Kalkınma Ajansı açıklamasında, program kapsamında proje başına 750 bin TL’ye kadar ve yüzde 100 oranında destek sağlanacağı ifade edildi.

Destek mekanizmasının nakdi ödeme şeklinde uygulanmayacağı belirtilirken, işletmelerin ihtiyaç duyduğu teknik destek ve danışmanlık hizmetlerinin Ajans tarafından doğrudan veya hizmet alımı yoluyla karşılanacağı kaydedildi.

Programla işletmelerin operasyonel verimliliklerinin artırılması, kalite standartlarının geliştirilmesi, mali yapı ve yönetim sistemlerinin güçlendirilmesi ve böylece bölgedeki işletmelerin rekabet gücünün yükseltilmesi amaçlanıyor.

Başvurular iki dönemde alınacak

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın açıklamasına göre Teknik Destek Programı 31 Aralık 2026 tarihine kadar açık olacak. Başvurular iki ayrı dönemde değerlendirilecek.

Eylül-Ekim dönemi için son başvuru tarihi 30 Ekim 2026 saat 17.00 olarak belirlenirken, ikinci dönem olan Kasım-Aralık dönemi için başvurular 31 Aralık 2026 saat 17.00’ye kadar yapılabilecek.

Ajans, program bütçesinin belirtilen tarihlerden önce tamamen kullandırılması halinde program bütçesinin tükendiğini internet sitesi üzerinden duyurarak yeni başvuru alımını sonlandıracak.

Ahiler Kalkınma Ajansı, program aracılığıyla TR71 Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin teknik ve kurumsal altyapılarının güçlendirilmesine, verimliliklerinin artırılmasına ve sürdürülebilir rekabet avantajı kazanmalarına katkı sunmayı hedefliyor. (Haber: Elif BUDAK ÇALIŞKAN)

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu sen yaz!


Reklam