Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

5 Yılda 3 Farklı Partiden 3 Farklı Zafer Demirci Yeniden “Bozlak” Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 Yılda 3 Farklı Partiden 3 Farklı Zafer Demirci Yeniden “Bozlak” Dedi
Aksaray’da seçim sonuçlarının en fazla merak edildiği belde olan Demirci’de mevcut belediye başkanı Ramazan Bozlak 5’inci yılında 3’üncü zaferini ilan etti.

Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci kasabasında merakla beklenen seçim sonuçlarına göre Büyük Birlik Partisi adayı Ramazan Bozlak en yakın rakibine 2 kattan fazla fark atarak yeniden Demirci belediye başkanı olarak seçildi.

2019 Yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisinden aday olan ve açık ara seçimi kazanan Bozlak’ın mazbatası yapılan itirazlar sonunda iptal edilmiş ve Demirci beldesinde seçimlerin tekrarına karar verilmişti. İstanbul’da tekrarlanan seçimlerden bir hafta sonra gerçekleştirilen Ramazan Bozlak ikinci kez katıldığı seçimlerden aday olarak gösterildiği Adalet ve Kalkınma Partisinden seçilerek görevine başlamıştı. Belediye başkanlığı döneminde beldede yaptığı çalışmalar ile adeta halkın gönlünde taht kuran Ramazan Bozlak 2024 seçimlerinde yeniden partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisine adaylık başvurusu yapmasına rağmen anketlerde çıkmaması gerekçe gösterilerek yerine İsmail Kav aday olarak açıklanmıştı.

2024 Seçimleri için “beldemizde yapacağımız çok işimiz var” sloganıyla 2019 seçimlerinde ilk kez seçildiği Büyük Birlik Partisine başvuran Ramazan Bozlak seçimlerden 1 ay önce aday olarak açıklanmış ve belde halkının da çok büyük desteğiyle adaylığını açıklamıştı. Seçim çalışmaları için beldesinde sükûnet çağrısını her fırsatta yenileyen Bozlak’ın seçim bölgesi geçtiğimiz hafta saldırı iddiaları ile de gündeme gelmesine rağmen Bozlak iddiaları yalanlamış ve “algı oluşturulmaya çalışılıyor” cevabını vermişti.

31 Mart tarihinde yapılan seçim sonuçlarına göre Ramazan Bozlak 5’inci yılında 3 defa girdiği seçimlerde 2 bin 357 geçerli oyun bin 403’ünü alarak 3’üncü seçiminde ikinci defa belediye başkanı seçilirken seçime iddialı giren ve Ak Parti tarafından da en iddialı aday olarak gösterilen İsmail Kav ise 659 oy ile seçimleri ikinci sırada bitirdi. Seçimler sonunda Demirci beldesi karnaval yerine dönerken seçi zaferi parti binası meydanda büyük coşku ile kutlandı. Seçimler sonrası açıklama yapan Ramazan Bozlak “Demirci için daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Seçimlerde bizlere güvenerek destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu bir demokrasi yarışıydı ve halkımızda böyle istedi. Aylar öncesinde belli olan sonuçlara rağmen Demircililer gereğini yaptı. Demirci ile birlikte bu süreçte Gülağaç bölgesinde Büyük birlik partisi ilk kez bir il genel meclis üyesini de seçmiş oldu” dedi.

Açıklanan seçim sonuçlarına göre seçim sürecinin hararetli geçtiği Gülağaç bölgesinde Demirci beldesinin de etkisi ile Büyük Birlik Partisi adayı Ümit İn büyük bir sürprize imza atarak bölgenin il genel meclis üyesi olarak seçildi. Demirci beldesinden Büyük Birlik Partisinden 1’inci sıra adayı olarak gösterilen Ümit İn’in seçilmesinde Demirci beldesinden verilen oylar ile Ramazan Bozlak’ın çevre köy ve kasabalarda yaptığı çalışmaların da etkili olduğu konuşuluyor. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Katılım Yüzde 72’de KaldıÖnceki Haber

Katılım Yüzde 72’de Kaldı

Masa Başı Anketleri ŞaşırtmadıSonraki Haber

Masa Başı Anketleri Şaşırtmadı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar