© Aksaray 68 Haber 2021

Yılanlara Dikkat!

Havaların ısınmasıyla barındıkları yerlerden çıkan yılanlar konusunda yetkililer, yılanların görülmesi durumunda dokunulmaması ve öldürülmemesi konusunda uyarılardılar.

Kış mevsiminin ardında havaların ısınmasıyla görülmeye başlanılan yılanlar paniğe neden oluyor. Özellikle müstakil evlerde ve bu evlerin müştemilatları ile tarım arazilerindeki elektrik panolara giren yılanlar paniğe neden olurken yetkililer bu tür durumlarda yılanlardan uzak durulmasını ve canlıların öldürülmemesi konusunda uyardılar. Bu türden bir durumda özellikle evlerde yılan görülmesi durumunda çağrı merkezinden yardım istenmesi uyarısını tekrarladılar.

Son yıllarda hızlı yapılaşma nedeniyle yaşam alanları yerleşim bölgelerinde kalan hayvanların nesillerinin tükenmemesi için itfaiye ve AFAD birimleri yakalanan canlıları kent merkezlerinden uzak doğal yaşam alanlarına bırakıyorlar.

Çalışmaların arttığı köy ve kasabalardaki tarım arazileri konusunda da uyarılarını sürdüren yetkililer özellikle ekili alanlarda çiftçilerin bastıkları yerlere dikkat etmelerini ve uzun süre kullanılmayan elektrik panoları gibi yerleri açarken kontrollü olmalarını istediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER