© Aksaray 68 Haber 2021

Vali Kumbuzoğlu Üretim ve İstihdam Sağlayan Fabrika Ziyaretlerini Sürdürüyor

Aksaray’da binlerce kişinin istihdam edildiği OSB’de kapasite artırımı devam ederken Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu fabrika ziyaretlerini sürdürerek talep ve ihtiyaçları yerinde görüyor.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu organize sanayi bölgesinde bulunan fabrika ziyaretlerine devam ediyor. Vali Kumbuzoğlu Doğuş Holding bünyesindeki Aksaray cips üretim tesisleri ile üretim kapasitesini ilave yatırımları ile arttırıp 400 kişilik istihdamını 600’e çıkarmayı hedefleyen Motolüx elektrikli bisiklet ve motosiklet üretim fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Aksaray OSB’ye 4. kez genişleme alanı ilave edildiğini belirten Vali Kumbuzoğlu, Aksaray OSB’nin üretim çeşitliliği, artan istihdam sayısı ile büyümeye devam ettiğini söyledi.

Vali Kumbuzoğlu beraberinde Bilim Sanayi, Teknoloji Müdürü Refik Tezcan, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Bay ile ilk olarak Doğuş Holding bünyesindeki Aksaray cips üretim tesislerini ziyaret etti. Üretim hatlarında patates ve mısırın cipse dönüşüm yolculuğunu inceleyerek Aksaray fabrika koordinatörü Ömür Ataman’dan bilgi alan Vali Kumbuzoğlu, bünyesinde birçok marka bulunduran fabrikanın Aksaray’da üretilen ürünlerin tüm Türkiye’ye dağıtımını yaptığını belirtti.

Vali Kumbuzoğlu Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş’ın da katılımı ve beraberindeki heyet ile Aksaray OSB’de elektrikli bisiklet ve motosiklet üretim ve satışına başlayan Motolux fabrikasında incelemelerde bulundu.

Aksaray Valiliği olarak üretim ve istihdamın gelişmesini katkı sağlayan fabrika ve işletmeleri ziyaret ettiklerini belirten Vali Kumbuzoğlu yaptığı açıklamada; Aksaray OSB’de ulusal ve uluslararası çapta üretim yapan çok önemli fabrikalarının bulunduğunu belirtti.

-Yatırımcılarımızın her zaman yanındayız, destekçisiyiz

Yatırımcıların her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Vali Kumbuzoğlu; “Motolux firmamızın burada ayrı bir dünya olduğunu gördük. 6 ülkeye ihracat yapan Aksaray’ın 1,6 milyarlık ihracat rakamına katkı sağlayan bir firma. Elektrikli ve benzinli bisiklet ve motosiklet üretimi ile çocuklara, gençlere ve her kesime hitap eden ürün çeşitliliği ile firmamız Aksaray’da üretim yapıyor. Yatırımcımız ilave yatırımları ile üretimini arttırmayı hedeflerken ilave istihdam sağlayarak da ekonomiye önemli katkılar sunuyorlar. Bu açıdan fabrika sahibi Mustafa Kurt’u tebrik ediyorum” dedi.Aksaray OSB’nin gelişmesi adına modern tesislerin arttığını gördüklerini, Aksaray’da yatırımcıların her zaman yanında ve destekçisi olacaklarını vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; “Aksaray OSB üretim çeşitliği, artan istihdam sayısı ile geçen her gün büyümeye devam ediyor. Şehrimiz endüstri sektöründe çok önemli bir şehir haline geldi. Aksaray her yıl 15 bin kişi göç alıyor. Bu artışta OSB’lerin güçlü olmasının da büyük önemi var” dedi.Fabrikaların üretim hatlarını gezerek bilgi alan Vali Kumbuzoğlu çalışanlarla selamlaşarak işlerinde kolaylıklar diledi. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER