© Aksaray 68 Haber 2021

Üst Geçit Çalışmaları Sürüyor

Aksaray Belediyesinin trafiğin hızlı ve yoğun olduğu Atatürk Bulvarı üzerindeki AVM ve iş merkezleri önünde yaşanan yoğunluğu göz önünde bulundurarak hem trafik akışını rahatlatmak hem de yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla üst geçit yapımına başladı.

Vatandaşların daha rahat ve güvenli ulaşımı için yatırımlarına devam eden Aksaray Belediyesinin yapımına başladığı yaya üst geçidinde taşıyıcı kolonları için beton atma işlemleri başladı. Tabya yerleştirme işlemi tamamlanmasının ardından üst geçidin kısa süre sonra hizmete açılması hedefleniyor.

Vatandaşların can güvenliğini daha üst seviyede tutmak için bu projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapılacak üst geçide dair şu görüşlere yer verdi: “Üst geçit tamamlandığında o bölgedeki yaya ve araç trafiğini daha güvenli hale getirirmiş olacağız. Şehrimizin bugünleri ve yarınları için ulaşım projeleri üretemeye devam ediyoruz. Zaman içerisinde ihtiyaç duyulan yerlere de yaya üst geçitleri yapmayı sürdüreceğiz.

Modern kent kimliğine uygun karşıdan karşıya geçişleri kolaylaşacak, araç trafiği daha akıcı hale gelecek asansörlü ve yürüyen merdiveni olan üst geçidimizi kısa süre sonra tamamlayacağız. Aksaray’ımıza yakışanı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yayalara güvenli ulaşım, sürücülere ise kesintisiz bir trafik imkânı sunacak olan üst geçit iki adet taşıyıcı kolon üzerine inşa edilecek. Yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu yaşayan vatandaşlar içinde detayların düşünüldüğü yaya üst geçit projesinde asansör ve yürüyen merdivenler yer alacak. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER