© Aksaray 68 Haber 2021

Trafik Polisleri İnsan Güvenliği İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

Trafik tescil ve denetleme şubesi ile bölge trafik ekipleri rutin görevleri dışında eğitim faaliyetleri ile denetim görevlerini de aksatmadan sürdürüyor.

Aksaray merkezdeki çarpık yapılaşma ve geçmişte planlanmayan yollar nedeniyle sabah akşam demeden trafiği akıcı tutmaya çalışan ve bu süreç içerisinde il genelindeki diğer görevlerini de aksatmadan sürdüren trafik tescil ve denetleme şubesi ekipleri ile günde binlerce aracın geçiş yapması nedeniyle Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarının başında gelen Aksaray’ın şehirlerarası kara yollarında trafik güvenliğini sağlamak, olumsuzluklara anında müdahale etmek için 7 gün 24 saat görev başında olan bölge trafik ekipleri trafik haftası etkinlikleri kapsamında eğitim ve denetleme faaliyetlerini de sürdürüyorlar.

Bu kapsamda il genelindeki okulları ziyaret eden ekipler öğrencilere trafik ve trafik güvenliği hakkında önemli bilgiler verirken sonrasında denetim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda son günlerde artan otobüs kazalarında yaşanan ölüm ve yaralanma olaylarının birinci sebebi olan araçtan fırlama olaylarının önüne geçmek için Aksaray şehirlerarası otobüs terminalinde yola çıkacak otobüsleri denetleyen polis ekipleri sürücüler ile yolculara emniyet kemerinin önemini tekrar hatırlatırken konuyla ilgili el broşürleri dağıtarak yolcu otobüslerinde emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması için çalışma yaptılar. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER