Tarım Araçlarına Dikkat!
GÜNDEMBahar ayının gelmesi ile köy ve kasaba yollarında artan tarım araçlarına dikkat çeken yetkililer sürücülerin bu araçlar konusunda dikkatli olmalarını istediler.
Aksaray genelinde havaların ısınmasıyla köy ve kasabalardaki tarım arazilerinde çalışmalar başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalarda çalışmalara başlayan üreticiler köy ve kasaba yollarında yoğunluğa neden olurken il jandarma komutanlığı ekipleri de bu alanlarda bir olumsuzluk yaşanmaması adına denetimlerini sıklaştırdılar. Özellikle akşam saatlerinde karanlık ve yeterli ışık donanımı olmayan araçlar nedeniyle oluşabilecek kazaların önlenmesi adında araçların reflektör ve ışık donanımlarının eksiksiz olması adına uyarılarını sürdüren jandarma ekipleri bu yollarda aşırı hız yaparak kendi ve başkalarının can güvenliklerini tehlikeye sokabilecek sürücülerin tespiti için de uygulamalarını sıklaştırdılar.
Yaz sonuna kadar tarım arazilerindeki yoğunluğun artacağını ve köy ve kasaba yollarında tarım aracı sayısının da artacağına dikkat çeken yetkililer açıklamalarında; “Aksaray tarım ve hayvancılık konusunda önemli bir il. Her köy ve kasaba tam bir tarım şehri gibi çalışıyor. Bu nedenle bu mevsimlerde köy ve kasaba yollarında araç yoğunluğu artıyor. Bu konuda il jandarma komutanlığımıza bağlı trafik jandarmaları devriye ve denetimlerini artırdılar. Gerek köylüler gerekse sürücüler kurallar konusunda sürekli ikaz ediliyor. Bizler de köy ve kasaba yollarında seyreden araç sürücülerinde daha dikkatli olmalarını, tarlalarda çalışan çiftçilerimize de yollara çıkışlarda kontrollü davranmalarını ve ışık donanımları ile reflektör eksikliği olan araçlarını akşam saatlerinde yollara çıkartmamaları konusunda uyarıyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)
İlginizi Çekebilir