© Aksaray 68 Haber 2021

Salon Kiralarında Sınırlar Kaldırıldı Düğün Yapacaklar İsyanda

Aksaray’daki düğün salonlarında istenilen kira bedeli her yıl yeni rekora imza atarken bazı düğün salonu işletmecilerinin geçen yıldan kaparolarını aldıkları yerlerin iptali için müşterilerine baskı yaptıkları iddia ediliyor.

Son yıllarda Aksaray’da evlenecek olan çiftlerin en büyük maliyet kalemi olan düğün salonu kiraları konusunda sınırlar ortadan kaldırıldı. İl genelindeki birçok düğün salonu ortalama 3 saatlik kira için on binlerce lira bedel isterken bu bedeli ödeyemeyecek olan kişiler düğünler esnasında takılan para ve altınları düğün salonlarında bırakmak zorunda aldıklarını söylüyorlar.

İl genelinde bu soruna bir çözüm beklediklerini kaydeden vatandaşlar birçok ilde belediyeler ait bu şekilde tesisler olduğunu ve bu tesisler nedeniyle salon kiralarının bu kadar abartılamadığını söyleyerek yaptıkları açıklamada; “Aksaray’da yıllardan beri düğün salonları en büyük sıkıntı olmasına rağmen bu konuda bir adım atılmıyor. Bu yıl 50-60 bin lira gibi rakamlara yapılan düğünlerde verilen hizmet kesinlikle bu rakamların bedeli değilken düğünler esnasında bahşiş adı altında çalışanların da yevmiyelerinin ekstradan düğün sahiplerinden talep edilmesi ile düğün günü düğün yapacak olan ailenin cebinden 100 bin lira gibi bir rakam çıkıyor. Bu rakam mali durumu iyi olanlar için komik gelse de orta veya alt gelir gurubundaki insanlar için çok büyük rakamlar. Düğün esnasında takılan takıların bir kısmı bu düğün sahiplerine teslim edilerek bu düğünler sonlanırken düğün salonu kirasını ödemek için kredi çeken ve 2-3 sene bu krediyi ödemek zorunda kalanlar var. Artık Aksaray’da insanlar düğün yapmak istemiyorlar. Düğün yapanların da çoğu bu kişilere bu kiraları ödememek için sokak aralarında kendi düğünlerini yapmaya çalışıyorlar. Bu organizasyonlar birçok kişiyi rahatsız etse de başka çare kalmıyor. Aksaray belediyesinden artık düğün salonları konusunda bir çalışma bekliyoruz. Bu salonlar belediyeye yük olmayacağı gibi ekstra bir gelir kaynağı da yaratır. Mahalle nüfuslarına göre belediyeye ait arazilere yapılacak salonlar halka en büyük hizmet olacaktır” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER