© Aksaray 68 Haber 2021

Polislerden Miniklere Uygulamalı Trafik Eğitimi

4-10 Mayıs trafik haftası etkinlikleri kapsamında eğitim faaliyetlerine devam eden trafik polisler trafik parkurunda ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimlerini sürdürüyorlar.

Aksaray il merkezinde ve şehirlerarası kara yollarında güvenli trafik akışının sağlanması ve kural ihlallerinin önlenmesi için gece gündüz demeden görev yapan trafik polisleri 4-10 Mayıs karayolu trafik haftası etkinlikleri kapsamında gelecekte daha güvenli trafik eğitimi almış bireyler yetiştirmek ve miniklerin trafik bilinçlerini temelden almaları için hazırlanmış olan trafik eğitim parkurunda uygulamalı eğitimlerini sürdürüyorlar.

İl genelindeki okulları ziyaret ederek çocuk ve gençlere yönelik çalışmalarına devam eden trafik polisleri İstiklal Mahallesinde yaklaşık 3 yıl önce hizmete giren uygulamalı trafik eğitim sahasında Kamber Gülizar Demir ve Kılıçarslan ilkokullarından gelen 65 öğrenciye trafik güvenliği, emniyet kemeri, yaya geçidi, konularında teorik ve uygulamalı eğitim verdiler. Verilen eğitimlerin önümüzdeki günlerde de sürdürüleceği öğrenildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER