ORC Araştırmaya Göre Turan Yaldır 600 Vekil İçerisinde En Etkili 7’inci Vekil
GÜNDEMORC araştırma şirketi tarafından milletvekillerinin 1 yıl içerisindeki performansları ve etkileşimlerinin değerlendirildiği en etkili milletvekilleri listesinde İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır TBMM’de en etkili vekiller arasında 7’inci sırada yer aldı.
Daha önce 2015 Yılında Milliyetçi Harekete Partisinden Milletvekili seçilen sonrasında da yenilenen seçimlerle kısa süreli milletvekilliği sürecinde TBMM’de yapılan çalışmalarda yer alamayan Turan Yaldır son olarak İyi partiden 2023 genel seçimlerinde milletvekili seçildikten sonra TBMM genel kurul çalışmalarında adından sıkça söz ettiriyor. Gerek Aksaray gerekse de ülke gündemini meşgul eden konularda fikirlerini çekinmeden meclis kürsünde dile getiren Yaldır’ın son bir yıl içerisindeki performansı ORC araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmada da ortaya çıktı.
Özellikle seçim anketleri başta olmak üzere Türkiye gündemindeki konularla ilgili yaptığı çalışmalar ile halkın tepkisini siyaset dünyasında taşıyan ORC araştırma şirketi son bir yıl içerisinde TBMM’deki en etkili milletvekillerini sıralamak için bir çalışma yaptı. Performans ölçümü ile yapılan çalışma sonucuna göre İyi Parti Aksaray milletvekili Turan Yaldır TBMM’nin en etkili 30 milletvekili arasında kendisine 7’inci sırada yer buldu.
Aynı araştırma şirketi daha önceden de Anadolu’nun en etkili milletvekilleri çalışması yapmış ve 13 ilde 3 bin 560 kişinin yanıtına göre Anadolu’nun en etkili vekillerini sıralamıştı. Bu listede de kendisine 5’inci sırada yer bulan Turan Yaldır son çalışmada 600 vekil arasında 7’inci sıraya yerleşerek yaptığı çalışmaların karşılığını almış oldu.
Yaldır’ın TBMM’de yaptığı çalışmalardan bazıları ise şu şekilde;
Tarım ve kuraklık
Eğitim yatırımları
Sağlık hizmetleri
Ulaştırma ve altyapı
Emniyet personeli hakları
Sözleşmeli Er ve Erbaşlar
Köy korucularının durumu
Tarihe Sahip Çıkış konusunda özellikle son haftalarda Talat Paşa konusunda yaptığı çıkış ile Terörsüz Türkiye projesindeki terör örgütü ile başlatılan sürece verdiği tepkiler ile de sadece Aksaray’da değil ülke genelinde birçok ilde vatandaşlar tarafından beğeni ile takip edilmeye başlamıştı. (Haber: Elif BUDAK)
İlginizi Çekebilir