© Aksaray 68 Haber 2021

Milletvekili Aydoğdu; “Öğretmenlik; Toplumu İstikbale Hazırlayan Müstesna Bir Vazifedir”

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Vatanın dört bir yanında türlü güçlükler içinde dahi büyük bir fedakârlıkla görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyor; her birine başarı, sağlık ve esenlik diliyorum” dedi.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladığı bir mesaj yayınladı. Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “Öğretmenlerimizin, görevlerini her daim liyakat ve sadakatle ifa edeceklerine, milletimizin hayrına olan her işte rehberliklerini sürdüreceklerine olan inancım tamdır” diyerek yayınlamış olduğu mesajında; “Öğretmenlik; aklın, ilmin ve irfanın rehberliğinde nesilleri yetiştiren, toplumu istikbale hazırlayan müstesna bir vazifedir. Öğretmenlerimiz, yalnızca bilgiyi aktaran kimseler değil; genç dimağlara yön veren, onların hayata dair sağlıklı kanaatler edinmesinin zeminini inşa eden, karakterlerine istikamet kazandıran rehberlerimizdir. Bu yönüyle bu erdemlik meslek, ilham verici tecrübelerini ve irfanlarını genç nesillere aktararak insanı en ideal şekliyle yetiştirmeyi amaçlayan en ulvî mesleklerden biridir.

Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız; öğretmenlerimizin fedakârlığı, sabrı ve özverisi sayesinde nitelikli, donanımlı ve güçlü bireyler olarak yetişmektedir. Aziz milletimizin yarınlarını inşa edecek olan bu genç nesiller, öğretmenlerimizin kadirşinas emeğiyle; huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’nin mimarları olacaktır. Öğretmenlerimizin, görevlerini her daim liyakat ve sadakatle ifa edeceklerine, milletimizin hayrına olan her işte rehberliklerini sürdüreceklerine olan inancım tamdır.

Milletimizin ilim, irfan ve bilgi membaı olan öğretmenlerimizin kıymetiharbiyesinin farkında olan aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerimizi baş tacı etmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının tevcih edildiği bu anlamlı günde, vatanın dört bir yanında türlü güçlükler içinde dahi büyük bir fedakârlıkla görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyor; her birine başarı, sağlık ve esenlik diliyorum.

Bilvesile, şehadet şerbetini içen Aybüke ve Ayşenur öğretmenlerimiz başta olmak üzere, görevi başında hayatını kaybeden tüm şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet; ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize minnet ve şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber: Cumali DAĞ)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER