© Aksaray 68 Haber 2021

Kartı Olmayan Binemeyecek

Koronavirüs salgınında vaka sayısının artmaya devam etmesi üzerine toplu taşıma araçları için de yeni düzenleme getirildi. İl genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında kart kullanımı zorunlu hale getirildi.

Koronavirüs salgınında vaka sayıları artmaya devam ederken Aksaray Valiliği il hıfzıssıhha kurulu toplu taşımayla ilgili yeni bir karar daha aldı. Daha önceden il genelindeki toplu taşıma araçlarına para ile binme uygulamasına son verilirken temassız kartı bulunmayan kişilerin otobüslere binişleri yasaklandı. Yeni getirilen kısıtlama ile otobüsü kullanacakların temassız kartlara entegre edilecek HES kodlarının kontrolleri de sağlanmış olacak. Bir kişinin karantinada olması gerekirken otobüse binişi bu sayede engelleneceğinden alınan karar salgını yayılım hızını azaltması açısından da önem taşıyor. Şimdiye kadar büyükşehirlerde uygulanan denetim sistemi konusunda Aksaray Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; “Şehiriçi toplu ulaşım araçlarında HES entegrasyonu ile ilgili daha önceden Hıfzıssıhha kararları alınarak ivedilikle gerekli çalışma ve kontrollerin sağlanması istenmişti.

Ancak Aksaray Belediyesinin 22.03.2021 tarih ve 4848 sayılı yazısı ile İlimizdeki Koronavirüs (Covid-19) yayılımını durdurmak için şehrimizde toplu taşıma yapan özel halk otobüslerine binen vatandaşlarımızın binişlerinde madeni ve kağıt para kullanılmaması ve HES kodları kişiye özel manyetik otobüs kartlarına entegre edilerek, HES kodu kontrolü yapılarak binilmesini sağlamak amacıyla temassız manyetik kart kullanımının zorunlu hale getirilmesi istenmektedir.

  Bu nedenle şehrimizde toplu taşıma yapan özel halk otobüslerine HES kodu kontrolü yapılarak binilmesini sağlamak amacıyla temassız manyetik kart kullanımının zorunlu hale getirilmesine” karar verilmiştir denilirken uygulama vatandaşlar tarafından da memnuniyet verici olarak değerlendirildi. Şehir içi ulaşım konusunda toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşlar; “İlimiz genelinde vaka sayıları bir türlü düşmüyor. Bir çok kişi de toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalıyor. Bu nedenle de kontrol ayrı bir önem kazanıyor. Otobüs şoförlerinin her durakta durup kontrol yapması mümkün olmuyordu. Şimdi anladığımız kadarıyla para ile biniş yasaklandı. Bundan sonra karantinada olması gereken kişilerinde kartları bloke olacağından binişleri mümkün olmayacak. Önemli bir adım yetkililere teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber:E.B)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER