İYİ Parti’den, Esnaf ve Vatandaşlara Türk Bayrağı
GÜNDEMİYİ Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanlığı, Türk Bayrağı’na yönelik yaşanan hain saldırının ardından toplumsal duyarlılığı artırmak ve millî birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla ve yapılan hain saldırıya tepki göstermek adına çarşı merkezinde Türk Bayrağı dağıttı.
İYİ Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Melikşah Yıldız öncülüğünde, şehrin işlek noktalarında yapılan bayrak dağıtımı sırasında esnaf ve vatandaşlarla birebir temas kuran teşkilat üyeleri, Türk Bayrağı’nın yalnızca bir sembol değil; Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının, egemenliğinin ve millî birliğinin en güçlü ifadesi olduğunu vurguladı. Bayrağa duyulan saygının, ortak tarih ve ortak kader bilinciyle şekillenen bir değer olduğu mesajı verildi.
Bayrak dağıtımı sırasında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Melikşah Yıldız, Türk Bayrağı’nın şehitlerin emaneti ve milletin ortak değeri olduğunu ifade ederken açıklamasının devamında Yıldız, “Bayrağımız, bu topraklar için canını feda eden aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı kutsal bir emanettir. Ona uzanan her el, milletimizin ortak vicdanında karşılıksız kalır. Türk Bayrağı’na sahip çıkmak, siyasi görüşten bağımsız olarak her vatandaşın ortak sorumluluğudur” dedi.
Yaşanan olayların toplumda derin bir hassasiyet oluşturduğunu belirten Yıldız, bu tür provokatif girişimlerin milletin birlik ve beraberliğini zedeleyemeyeceğini vurgulayarak, “Türk milleti tarih boyunca bayrağına, vatanına ve değerlerine sahip çıkmayı bilmiştir. Bugün de aynı kararlılıkla bu bilinç yaşatılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Bayrak dağıtımının temel amacının, toplumsal birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek olduğuna dikkat çekilirken, bayrağa yönelik her türlü saygısızlığın karşısında ortak bir duruş sergilenmesi gerektiği mesajı verildi. Esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan bayrak dağıtımı, toplumun her kesiminde bayrağa yönelik hassasiyetin canlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Çarşı esnafı ve vatandaşlar, gerçekleştirilen çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Türk Bayrağı’nın her zaman baş tacı olduğunu ifade etti.
İYİ Parti Aksaray Merkez İlçe Teşkilatı yetkilileri, Türk Bayrağı’na sahip çıkmanın bir görev değil, onur meselesi olduğunun altını çizdi. (Haber:E.BUDAK ÇALIŞKAN)
İlginizi Çekebilir