© Aksaray 68 Haber 2021

İki Yola da Çözüm Bekleniyor

Aksaray ile Ortaköy ilçesini bağlayan karayolu ve Aksaray merkez ile iki ilçe ve çok sayıda belde ve köyün ulaşımını sağlayan kireçlik yollu konusunda açıklama bekleyen vatandaşlar “Bu yollar ne zaman yapılacak” sorusunu yinelediler.

Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarının başında gelen ve yıl içerisinde yüz binlerce aracın geçiş yaptığı Aksaray ile çevre illeri birbirine bağlayan yol çalışmaları 2002 yılında başlayıp çok kısa sürede tamamlanırken Aksaray’ı Kırşehir’e bağlayan Ortaköy yolunda ise çalışmaların aradan geçen 22 seneye rağmen başlayamaması son olarak yol genişletme çalışmalarının da yarıda kalmasının ardından tekrardan bir çalışma olmaması bölge halkının tepkilerine neden olurken artan trafik ile bu yolda geçmişte gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları yolun önemini bir kez daha ortaya çıkartıyor.

Birkaç yıl öncesinden yolda yapılan çalışmaların arından ihaleyi alan firmanın iflasını gerekçe göstererek çalışmaları durdurması ve sonrasında gerçekleştirilen ihalelerde itirazda bulunması nedeniyle çalışmaların bir türlü başlatılamadığı Yolun Ortaköy Aksaray arasında kalan kısmının ne zaman yapılacağı konusunda son tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermiş ve bu yolun 2026 yılında bölge halkının ve Aksaraylıların hizmetine gireceği müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması üzerine resmi bir adım ve bölgede çalışma bekleyen vatandaşlar açıklamalarında; “Aksaray’ın nüfus anlamında en büyük ilçesi ve bu güzergâhtaki birçok köyü Aksaray’a bağlayan bir yoldan bahsediyoruz. Aynı zamanda Aksaray ile Kırşehir’i birbirine bağlayan ve çok sayıda kamyon ve TIR’ın da kullandığı bir şehirlerarası karayolunun Aksaray ayağı ne yazık ki yapılamadı. Bu inşaat için bir çalışma başlamıştı bir süre sonrasında kaldı. Ülkemizde 2002 yılında duble yol çalışması Aksaray’dan başladı ama hala Aksaray ile başka bir şehri birbirine bağlayan yol yapılamadı” dediler. Diğer yandan Aksaray merkez ile Su üstü köyleri denilen bölgeyi birbirine bağlayan kireçlik yolu konusunda da çalışma bekleyen bölge halkı geçen yıl meydana gelen sel felaketi ve bu bölgede sel ve yoldan kaynaklı kazalar nedeniyle yaşamlarını yitiren vatandaşlara yenilerinin eklenmemesi için çalışmaların başlayacağı tarihi bekliyorlar. Yaklaşık bir sene önce karayolları tarafından ihale ilanı yayınlanmasına rağmen ihalenin sonucu konusunda bir açıklama yapılmayan yolun akıbeti konusunda yetkililerin net bir açıklama yapmasını isteyen bölge halkı yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray ile Gücünkaya, Doğantarla, Kızılkaya, köyleri ile Demirci, Selime, Ihlara, Gülpınar beldeleri ve Güzelyurt ve Gülağaç gibi ilçeleri bağlayan bir yolda yıllardır birçok ölümlü ve yaralanmalı kaza meydana gelmesine rağmen ufak tefek yama çalışması haricinde bir çalışma yapılmadı. Her sene yapılacak denilen yolla ilgili çalışma beklerken son olarak geçen sene birçok araç sele kapıldı ve birisi bebek olmak üzere 2 hemşerimiz hayatlarını kaybetti. Günlerce bir naaşı bulmak için bölgede çalışmalar yapıldı. Bu yolun yapılabilmesi için ne gerekiyor bunu açıklasınlar. Geçen yıl bu yolun yapılacağı şeklinde açıklamalar duyduk. İhale süreci ne oldu. Bu yolun yapılması için daha kaç kurbana ihtiyaç var” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER