© Aksaray 68 Haber 2021

Halk Tasarruf Tedbirlerini Yetersiz Buldu

Aksaraylı vatandaşlar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirlerini yerinde bulurken yetersiz olduğunu söylediler.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin etkisini en çok hisseden alt ve dar gelir gurubu vatandaşlar kendi tedbirleri kapsamında her geçen gün biraz daha fazla kemer sıkarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te Devlet kurumlarının alması gereken 3 yıllık ekonomik tedbirlerin belirlendiği paketi açıkladı. Merakla beklenen 3 yıllık tasarruf paketinin bazı maddeleri;

“Kamuya yeni araç satın alımı 3 yıl durduruldu.

Kamuya izin dışında yabancı araç alımı süresiz durduruldu.

Kamudaki ihtiyaç fazlası olan tüm araçların satışı başlatıldı.

Toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel özel servisi sonlandırılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yeni bina alımı ve yapımı 3 sene durduruldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarına yeni bina kiralamak süresiz durduruldu.

Kamuya sosyal tesis yapımı, alımı ve kiralanması süresiz olarak durduruldu.

İşe alımlarda 3 yıl boyunca kamuda emekli olanlar kadar yeni personel alınabilecek.

Kamu çalışanları sadece tek bir yerden maaş alacak.

Yönetim kurulu üyelerine üst sınır maaşı gelecek. Maaşın üst sınırını geçenlerin ücreti devletin kasasına girecek”

Tasarruf tedbirlerini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; “Bu tasarruf tedbirlerine Tüm kamu personellerimiz ve idarelerimiz 'uymak zorundadır. 'Eğer buna uymayanları tespit edersek, yaptırımlarımız olacaktır. Bunun altını çiziyorum” uyarısında bulundu.

Açıklanan tasarruf tedbirleri konusunda en fazla kamuda iş umuduyla bekleyen üniversite öğrencileri ve gençler tepki gösterirken bazı vatandaşlar da ülkemizde uzun süredir kalan mülteci ve başka bir sıfat ile kalan yabancı uyruklularla ilgili bir açıklama da bekliyorduk diyerek yaptıkları açıklamada; “Günlerdir açıklandı, açıklanacak denilen tedbir paketini bekledik. Bu pakette en dikkatimizi çeken madde kamuya personel alımı oldu. Bunca genç hedefleri doğrultusunda yıllardır KPSS ve üniversite eğitimi alıyorlar. Kamuda birisi emekli olana kadar başka personel alınmayacakmış. Bu emeklilik sonrasında da zaten sıra bizimkilere gelmiyor. Başkalarına da gelmeyeceğini düşünmüyoruz. Çünkü kamudan imse yürüyemeyecek duruma gelmeden kolay, kolay emekli olmuyor. Bu tüm kurumlarda böyle. Bu yıl üniversiteyi bitirecek ve sonraki 4 yılda üniversiteyi bitiren çocukların veya lise okumuş ancak KPSS ile bir kuruma girmek için çalışan meslekçi çocuklar ne olacak.

Beklediğimiz tasarruf tedbirleri sadece bunlar değildi. Mesela yıllardır ülkemizde bulunan sayısı herkese göre değişen sığınmacı veya mülteciler konusunda da yani onların neden olduğu kamu zararları konusunda da bir tedbir açıklanacak mı? Kısacası bu tedbirler yetersiz. Kamudaki tek israf araç veya hizmet binası değil daha başka büyük giderler de var” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER