© Aksaray 68 Haber 2021

Düğün Anılarını Ölümsüzleştirmenin Bedeli 10 Bin Lira

Son zamanların trendlerinden olan düğün fotoğrafı çekimlerinde ücretler bir önceki yıla göre artış gösterdi. Düğün fotoğrafçılığı sektöründeki artışın müşterileri zorlayacak düzeyde olmadığını kaydeden fotoğrafçılar müşterilerin bu durumdan menün olduğunu söyledi.

Evlenecek çiftlerin en güzel anılarını ölümsüzleştirmek noktasında sektör fiyatlarında fahiş artışlar yapmadıklarını kaydeden fotoğrafçılar, “Fotoğraf çekimlerinde ortalama yüzde 50 oranında bir artış oldu. Evlenecek çiftlerimizin düğün masraflarında fahiş artışlar olduğu için bizler fotoğraf sektörü olarak Fiyatları çok yükseltmedik. Geçtiğimiz yıl 5 bin liradan başlayan düğün fotoğrafı çekimleri bu yıl 7-8 bin liradan başlıyor. Müşterilerimiz diğer masraflarına bakarak fotoğraf çekimi masraflarını norma karşılıyor. Geçtiğimiz yıl bir kuaför masrafı 2-3 bin lira bandında iken şimdi 10 bin liradan kuaför giderleri oluyor. Bu fiyatlara bakarak fotoğraf ücretleri müşteriye uygun geliyor. Bizim iki günlük kına ve düğün çekimleri 8-10 bin lira arasında değişiyor. Bizim fiyatlarımız maliyetlerin altında kaldığı için çiftlerimizin olumsuz bir tepkisi olmuyor. Fotoğrafçılar olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarda da zam yapmama kararı almıştık.” İfadelerini kullandı.

 

Maliyet artışlarının işleri olumsuz etkilediğini dile getiren fotoğrafçılar, “Fotoğraf sektörü olarak bizim maliyetlerimiz geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla oluyor. Bizim aldığımız makinelerin ve ekipmanların hepsi yurtdışından geldiği için maliyetleri döviz kuruna bağlı olarak değişiyor. Geçtiğimiz yıl bir fotoğraf makinesi takımını 50-60 bin liraya alırken şimdi 250 bin liraya alamıyoruz. Bir albüm maliyeti geçtiğimiz yıl 2 bin liradan başlarken şu anda 6-7 bin liraya çıktı. Dükkan kiraları ve personel giderleri de maliyetlerimize eklenince fotoğrafçılık sektörü sıkıntılı bir dönem geçiriyor diyebiliriz. İnşallah ilerleyen süreçlerde bu sıkıntıların çözüleceğini düşünerek ayakta kalmaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu. (Haber: S. OLGUN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER