Değirmenlerde Kış Mesaisi Sürüyor
GÜNDEMAksaray’ın merkezinde bulunan değirmenlerde kışlık biber çekimi sürerken kış için yerli ürün almak isteyen vatandaşlar da yine değirmen bölgesindeki işletmelere akın ediyor.
Aksaray’da yıllardır kış aylarında ailelerin sürekli ziyaret ettiği yerlerin başında gelen değirmenlerde mesai sürüyor. Geçmiş yıllara göre ilginin azaldığı değirmenlerde son haftalarda kırmızı toz biber çekimi yapılırken birçok kışlık ürününde satışının yapıldığı değirmen bölgesinden kışlık hububat, nohut ve fasulye ihtiyaçlarını karşılamaya gelenler de yine yerli ürünler ve kalitelerden memnun olduklarını söylediler.
Geçmiş yıllara göre yoğunluğun her sene azaldığını belirten esnaflar da yaptıkları açıklamalarda; “Artan nüfusa rağmen Aksaray’da müşteri her sene daha da azalıyor. Bunun en büyük nedenleri arasında mahalle aralarında bakkalların bile salçalık döneminde bu işi yapması ve yeni neslin hazırcı olması geliyor. Müşterilerimiz yıllardan beri değişmedi. Yıllardır gelenek halinde biberlerini kurutanlar da, kışlık hububatlarını alacaklar da ilk tercih olarak bizlere geliyorlar. Her ne kadar işler azalsa da buna da şükür diyoruz. Zamanla artık bu iş tamamen son bulacak. Bulgur, fasulye, nohut ve birçok tarımsal ürün de yine burada yerli olarak satılıyor. Kilo ile de kile ile de satış yapıyoruz. Sattığımız ürünlerden şimdiye kadar bizlere bir şikâyet gelmedi. Kendi yemediğimiz yani tüketmediğimiz ürünleri bir başkalarına satmaya çalışmıyoruz” dediler. (Haber: Elif BUDAK ÇALIŞKAN)
İlginizi Çekebilir