Bu Kez Baltayı Taşa Vurdular
GÜNDEMAksaray’da bir vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçen Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 2 şişe suya 170’lira para isteyen işletme hakkında inceleme başlatırken denetimlerin diğer işletmelerde de sürdürüleceği öğrenildi.
Aksaray’da yıllardır zenginlik ve lüksün merkezi olarak tabir edilen Ebulfez Elçibey Caddesindeki fahiş fiyatlar konusunda dedikodudan ileriye şikayet olmaması bazı işletmelerin kantarın topuzunu kaçırmasına neden olunca 2 şişe suyun fiyatı Aksaray’ı yine ülke gündemine taşıdı.
Geçtiğimiz günlerde Ebulfez Elçibey (Kafeler) Caddesindeki bir mekana arkadaşı ile giden İ.Ç. isimli bir vatandaş gelen hesap üzerine şok olurken hesabı kabullenmek yerine şikayetini Aksaray Valiliğine bağlı olan Aksaray Ticaret İl Müdürlüğüne yaptı. Yapılan şikayet üzerine harekete geçen Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri şikayete konu işletmede denetim yaparken işletmenin alım faturaları ve yine ay içerisindeki diğer belgeleri de incelemeye alındı. Yapılacak olan denetim sonucunda işletmeyi yüklü miktarda para cezasının beklediği öğrenilirken yine il müdürlüğü ekipleri aynı Cadde üzerindeki diğer kafe ve restoranlar üzerinde de denetim başlattı.
Denetimlerde zorunlu olmasına rağmen her işletmenin kapısında bulunması gereken fiyat levhaları, masalarda bulunması zorunlu olan ve üzerinde fiyatların olduğu ürün katalogları ile işletmelerin mal alım ve satım faturaları kontrol ediliyor.
Kafeler Caddesinde şikayet ile başlayan denetimlerin il geneline de yayılması beklenirken Aksaraylı vatandaşlar da duruma tepki gösterdiler. “Bir bardak çayı 50 liraya satmaya çalışan tüm işletmeler cezalandırılmalı” diyen vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Denizi veya benzeri bir görseli bulunmayan bir Caddede uygulanan fiyat politikası Antalya ve İstanbul gibi illerdeki pek çok lüks mekanı da geride bıraktı. İstanbul da denize nazır bir alanda bir bardak çay 50 liraya satılırken Aksaray’da hiçbir artısı olmayan bir mekandaki bir bardak çay için de aynı veya daha fazla fiyat isteniyor. Özellikle yaz aylarında kafe ve restoran fiyatları tamamen uçuyor. Bu konuda yapılacak olan denetimler için neden şikayet bekleniyor?
Bu türden işletmeler sürekli olarak denetlenmeli. Kafe ve restoranların kapılarında olması gereken fiyat tarifeleri kaç defa denetlendi. Bu fiyatlar ne kadar güncel veya bu fiyatlara ne kadar uyuluyor. Kimse hakkını aramayı bilmiyor en fazla garson ile fiyat konusunda biraz ağız dalaşı yapan “Bir daha gelmeyiz” deyip bu sürecin devamını sağlıyordu. İlk defa bir kişi çıkıp bu sorunu gerekli mercilere iletti ve hakkın nasıl aranacağını tüm Aksaray’a gösterdi. Umarız bu denetim sonunda bu işletmeler kusurlu görünürse en süt düzeyden cezalandırılır ve bu denetimler değişik zaman aralıklarında devam eder” dediler. (Haber: E.BUDAK ÇALIŞKAN)
İlginizi Çekebilir