© Aksaray 68 Haber 2021

Belediye Projeleri İle Tasarruf Programına Tam Destek Veriyor

Aksaray Belediyesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 13 Mayıs'ta ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştığı 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ne yenilikçi projeler ve sistemlerle destek veriyor.

Şehrin kaynaklarını en ekonomik ve verimli şekilde kullanarak istikrarlı büyümeye katkı sağlamak için yenilikçi projeler ve sistemler geliştiren Aksaray Belediyesi, Belediye bütçesinden giderleri azaltarak elde edilen gelirin halkın hizmetlerinde kullanılması için enerji alanında yatırımlar yaptı. Aksaray Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kapalı Pazar alanlarının çatısına yerleştirdiği GES sistemleri ile Belediye Bütçesinden giden enerji maliyetlerini düşürdü.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üretim projeleri arasında yer alan Salı Pazarı çatısına kurulan Güneş Enerji Santrali (GES), 2020 yılı içinde devreye alınmıştı.  Başkan Dinçer’in hem yenilenebilir enerji kaynaklarından üst seviyede faydalanmak hem de Belediye bütçesine katkı sağlamak için hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali’nde elektrik üretimi devam ediyor. Bu proje ile yaklaşık 15 milyon TL değerindeki enerji gideri bütçede kalarak halkın hizmetlerinde kullanıldı.

Şehrin potansiyellerini kullanmayı da tasarruf tedbirleri içerisinde değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediyeye ait atıl vaziyette bulunan tarım alanlarına arpa, nohut gibi iklim şartlarına uyum sağlayan tarım ürünleri ekilmesini bunların hasat edilmesinin ardından elde edilen gelirin sosyal yardım işlerinde kullanılmasını sağladı.

Su Tasarrufu İçin Kuru Peyzaj Çalışması

Aksaray’ın ülkemizde en az yağış alan bölgeler arasında gösterilen Tuz Gölü Havzası’nda bulunması nedeniyle Aksaray Belediyesi, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarında kuru peyzaj malzemesi kullanarak su tasarrufuna dikkat çekiyor.

Aksaray Belediyesi, cadde ve bulvarlardaki orta refüjlerde su tüketimini azaltmak ve gelişmiş şehirleşme modelini uygulamak için ağırlıklı olarak kuru peyzaj uygulamasına yönelmeye başladı.

Şehirde birçok kavşakta renkli dolomit ve podima taşlarla görsel olarak modern kavşak uygulaması sürdüren Belediye ekipleri, renkli çakıl taşları ve cüruflarla orta refüjleri süslemeye başladı. Su tasarrufuna azami ölçüde katkı sağlayan yeni orta refüj düzenlemesi, peyzaj düzenlemelerinde de yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. Bu uygulama ile yeşil alanların sulanmasında harcanan su, enerji ve personel giderlerinden yüzde 25 oranında tasarruf sağlandı.

Tasarruflu LED Aydınlatmalarla Yüzde 60 Enerji Tasarrufu Sağlandı

Kent estetiği ve enerji tasarrufu göz önünde bulundurularak yapılan teknolojik donanımlı tasarruflu LED aydınlatmalar sayesinde az enerji kullanılarak daha çok aydınlanma sağlanacak. Yüzde 60 enerji tasarruflu LED aydınlatmalar aynı zamanda daha fazla ışık sağlıyor. Göreve geldiği günden beri kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, dekoratif LED aydınlatmalarla yüzde 60 tasarruf sağlandığını duyurdu. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER