Bugun...


TÜRKİYE’DE İLK!
AKSARAY’DA“ET VE ET ÜRÜNLERİ PAKETLEME TESİSİ” KURULDU

TÜRKİYE’DE İLK!
+ -

Aksaraylı iş adamları yatırıma doymuyor. Türkiye’nin ilk sakatat paketleme tesisi Yapılcan mevkiinde kuruldu. Tesis, Türkiye pazarı başta olmak üzere, dünya pazarına açılacak olup, şu anda Çin ve Afrika ülkeleri olmak üzere ihracatına devam ediyor. “Hazarcan Et ve Et Ürünleri Sakatat Paketleme Tesisi 1.000 m2 kapalı, toplamda 2.000 m2 alanda; işkembe, ciğer, kelle, yürek, böbrek, dil, kokoreç başta olmak üzere sakatat ürünlerini paketleyerek Türkiye ve dünya pazarına sunmak üzere kurulmuştur.” diyen firma yetkilisi Hacı Oflaz “2 milyon TL yatırım ile Türkiye’nin ilk sakatat paketleme tesisini Aksaray’ımıza kazandırmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Türkiye’de ilk defa market ve lokantalara paketli sakatat satılacak.

Ülke genelinde market ve lokantalara paketli sakatat satılacağını söyleyen Oflaz, Aksaray’ın adını tüm Türkiye’de sakatat paketlemesi ile duyurarak Aksaray ekonomisine büyük katkılar sağlamayı hedeflemekte olduklarını beyan etti. Marketlerde satılacak olan et ve et ürünlerini evlerde gönül rahatlığı ile pişirilip yenileceğini belirterek; halkımızın sağlıklı ve hijyenik ürünler tüketebilmeleri için ellerinden gelen özeni göstereceklerini bildirdi.

Et ve et ürünleri kalite kalite ayrılıyor. Pınar, Maret gibi devlere gönderiliyor.

Günlük veteriner kontrolünde kesilen et ve et ürünleri daha sonrası tesisimizde kalite kalite ayrılıyor. Buradan 1. Sınıf ürünler Pınar, Maret gibi Türkiye devlerine sevk edilirken, alt sınıflar sabun yapılmak üzere önde gelen sabun firmalarına sevk ediliyor.

Yatırımlarla personel istihdamı artıyor.

Firma yetkisi Şammas Oflaz “Tesisimizde 35 personel istihdam edilecektir. Tesis bünyesinde 8 adet toplamda 800 tonluk soğuk hava deposu ve -50 derecelik şoklama ünitesi bulunmaktadır. Türkiye’de sakatat paketleme konusunda ilkiz. Ürünlerimiz günlük veteriner kontrolünde kesilmektedir” dedi.

“2014’te ikinci tesisimiz ile hizmetinizdeyiz.”

“2014 yılı 3. Aydan itibaren ikinci fabrikamızın inşaatı başlayacaktır. 5 bin m2 kapalı, 20 bin m2’lik alanda başlayacak olan inşaat tamamlandığı taktirde başta Çin olmak üzere bir çok Asya ülkelerine ihracatımız artacaktır. Köpek maması ve sakatat ürünleri üreteceğiz. Bu fabrikada 60 kişi istihdam edilecektir” dedi.

“Paketleme önemlidir.”

 

“Özellikle et ve et ürünleri gibi kolay bozulabilen gıda maddelerinin, tüketici tarafından olması istenen özelliklerini kaybetmeden muhafazasını sağlamak amacıyla, yeni yeni pek çok teknolojik sistem geliştirilmeye çalışılmaktadır. Paketlemenin, özellikle taze etlerin muhafazası üzerine etkisinin önemi, günümüzde yapılan birçok araştırmayla kanıtlanmıştır. Değişik ambalaj türleri, farklı materyaller ve gaz karışımları kullanılarak değişik ürünlere uygulanmış, farklı sonuçlar elde edilmiştir. Et ve et ürünlerinin, tüketici tarafından arzu edilen halk sağlığı açısından risk taşımaması gerekliliği düşünülmüştür.

 

Günümüzde tüketici tarafından istenen et ve et ürünlerinin "hijyenik", "taze" ve "ucuz" olmasıdır. Et Endüstrisinde paketlemenin gelişme nedenlerinden biri de süpermarketlerin gelişimi, kasapların popülerliğini yitirmesidir. Bu nedenle et endüstrisinde süpermarketlerin önemi artmaktadır. Süpermarketler söz konusu olduğunda da paketlemenin önemi artmaktadır. Çünkü süpermarketlerde tüketicinin self servisi, satışa hazır etlerin paketlenmiş olmasını gerektirir. Paketlenmiş taze et ve et ürünlerinin renk stabilitesinin sağlanması, raf ömürlerinin uzatılması açısından, dolayısıyla tüketicinin alınımının sağlanması açısından en önemlisi kalite kriteridir. Normalde taze et ve et ürünlerindeki renk değişimleri, diğer biyokimyasal değişimlere göre daha çabuk geliştiğinden, tüketiciler parlak kırmızı renkteki eti, taze olduğunu düşündüklerinden tercih etmektedirler” diye sözlerini tamamladı.




Bu haber 5920 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI